Τα «αρχιτεκτονικά» κοστούμια του Pierre Kauffmann

12:06 11/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Pierre Kauffmann είναι Γάλλος καλλιτέχνης. Αντλεί έμπνευση από εμβληματικά κτίσματα και φιλοτεχνεί σύνθετα κοστούμια, κάθε ένα από τα οποία «μιμείται» ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο. Εδώ και 10 χρόνια, «χτίζει» έργα τέχνης που φοριούνται, και τα οποία προσομοιάζουν τμήματα διάσημων προσόψεων, εντυπωσιακά οικοδομήματα, πασίγνωστες αρχιτεκτονικές κατασκευές.

Ο Kauffmann στήνει περφόρμανς επί τόπου, δίπλα σε κάθε κτίσμα-πηγή έμπνευσής του. Η περφόρμανς απαθανατίζεται και αναρτάται στην webpage «PIKA monuments».

Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει, διασκεδάζει και καθιστά την αρχιτεκτονική

πιο προσιτή!

Δουλεύει ως εξής: την αρχή, επιλέγει το αρχιτεκτόνημα με κριτήριο τη φόρμα του, το χρώμα, το μέγεθός του, τη φωτογένειά του.

Στη συνέχεια, δημιουργεί ένα κοστούμι από υλικό στο χρώμα του αρχιτεκτονήματος. Εμπνέεται τη γραμμή του κοστουμιού από τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του κτίσματος.Τέλος, στην περφόρμανς, που στήνει μπροστά στην αρχιτεκτονική δομή, προτείνει έναν διάλογο μεταξύ του ανθρώπινου σώματος και του οικοδομημένου περιβάλλοντος.

Οι δημιουργίες του εντυπωσιάζουν. Τα «αρχιτεκτονικά» κοστούμια του περιλαμβάνουν, προς το παρόν:

το «Metropol Parasol» της Σεβίλληςτο κτήριο της «Cité de la Mode et du Design» του Παρισιούτον σταθμό «Oriente» της Λισαβόνας που σχεδίασε ο Σαντιάγκο Καλατράβα (και άλλα διάσημα οικοδομήματα…).

Keywords
Τυχαία Θέματα