Τ. Βάμβουκας: Αναγκαία η μόνιμη δομή φιλοξενίας (audio)

15:25 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις παιδικές κατασκηνώσεις στον Καλαθά Χανίων φιλοξενούνται από χθες το βράδυ οι περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο που εξέπεμψε SOS, ενώ έπλεε νότια της Γαύδου το απόγευμα του Σαββάτου.

Στην ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας μόνιμου χώρου μεταναστών και προσφύγων, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος της πόλης Τάσος Βάμβουκας.

Ο Δήμαρχος Χανίων υπενθύμισε ότι ακέραιο

παραμένει το αίτημα για αξιοποίηση ενός κτιρίου στο Παλιό Ψυχιατρείο, μια υπόθεση που έχει παραμείνει στάσιμη, λόγω και της εμπλοκής του ΤΑΙΠΕΔ στην διαχείριση και «αξιοποίηση» των δημόσιων κτιρίων.

Αυτή την εποχή, είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε τους μετανάστες και πρόσφυγες στις κατασκηνώσεις του Καλαθά, αποφεύγοντας την χρήση του γυμναστηρίου της Παλιάς Ηλεκτρικής και, επομένως, επιτρέποντας την απρόσκοπτη προπονητική λειτουργία του. Υπάρχει ωστόσο ανάγκη, υπογράμμισε ο κ. Βάμβουκας, να δοθεί μόνιμη λύση στο θέμα.

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημάρχου Χανίων:

Το ιστορικό του εντοπισμού του γερμανικού ιστιοφόρου

Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη καθώς και παραπλέοντα πλοία. Το σκάφος εντοπίστηκε τελικά από περιπολικό και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το ιστιοφόρο »NEW ZELAND» σημαίας Γερμανίας με 65 συνολικά επιβαίνοντες.
Με τη συνοδεία των δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ιστιοφόρο μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Παλαιοχώρας, ενώ συνελήφθησαν οι τρεις από τους επιβαίνοντες ηλικίας 39, 23 και 38 ετών –Ουκρανικής καταγωγής- ως οι διακινητές των υπολοίπων.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα