Τ. Μέι: «Αρρωστημένη και εξαχρειωμένη» η επίθεση – 5 οι νεκροί, 40 οι τραυματίες (video)

08:30 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2107 έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας την επίθεση«αρρωστημένη και εξαχρειωμένη». «Η τοποθεσία αυτής της επίθεσης δεν ήταν τυχαία», τόνισε με δήλωση που έκανε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση κοντά στο κοινοβούλιο ανέβηκε στους πέντε. Ο πέμπτος νεκρός ήταν μεταξύ των πεζών που σκοτώθηκαν στην επίθεση, είπε η αστυνομία.

Επιπλέον,

τουλάχιστον 40 άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Λονδίνο όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς και κατόπιν ο δράστης μαχαίρωσε έναν αστυνομικό κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας σε μια επίθεση που η αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση με χαρακτηριστικά λεηλασίας». Στους τραυματίες περιλαμβάνονται 3 Γάλλοι μαθητές και 5 Νοτιοκορεάτες, ενώ δύο αστυνοπμικοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι νεκροί περιλαμβάνουν τον δράστη και τον αστυνομικό, ενώ οι υπόλοιποι νεκροί υπέστησαν θανατηφόρα τραύματα από το αυτοκίνητο που ανέπτυξε ταχύτητα στη γέφυρα του Ουέστμινστερ προτού πέσει πάνω στα κιγκλιδώματα έξω από τη βουλή.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής της αστυνομίας Αγγλίας Μαρκ Ρόουλι είπε ότι η αστυνομία πιστεύει πως ο δράστης είχε εμπνευστεί από τη τη τρομοκρατία που σχετίζεται με τους ισλαμιστές μαχητές και ότι η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον δράστη αλλά αρνήθηκε να τον κατονομάσει.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει επίσκεψη στη Σκότλαντ Γιάρντ

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας ακύρωσε μια επίσκεψη που είχε προγραμματίσει στη Σκότλαντ Γιάρντ μετά από τη τρομοκρατική ενέργεια στο Λονδίνο.

«Εν όψει των σημερινών γεγονότων, αποφασίσθηκε να αναβληθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη της βασίλισσας στη Νέα Σκότλαντ Γιάρντ αύριο» (σήμερα, Πέμπτη), είπε ο εκπρόσωπός της, σύμφωνα με τον ιστότοπο Royal Central, προσθέτοντας ότι «η επίσκεψη θα προγραμματιστεί μια άλλη ημερομηνία».

Την Πέμπτη η βασίλισσα θα εγκαινίαζε ένα νέο αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο, κοντά στον τόπο των επιθέσεων.

Ντ. Τουσκ: Η ΕΕ έτοιμη να συνεργαστεί με τη Βρετανία στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προσέφερε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βρετανία χθες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τα θύματα της επίθεσης του Ουέστμινστερ. Η Ευρώπη παραμένει σταθερά με το Ηνωμένο Βασίλειο ενάντια στην τρομοκρατία και έτοιμη να βοηθήσει», έγραψε σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Τ. Μέι: Παραμένει σε συναγερμό το Λονδίνο, δεν θα μας διχάσουν – Πέντε οι νεκροί – Το χρονικό (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα