Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για τις αποζημιώσεις στον Τύρναβο

12:16 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται απο τις 10 το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του υπουργού, εκπροσώπων των αγροτών απο την Επαρχία Τυρνάβου, του προέδρου του ΕΛΓΑ και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Το αντικείμενο της σύσκεψης είναι το ζήτημα των αποζημίωσεων της αγροτικής παραγωγής που καταστράφηκε στον Τύρναβο

λόγω του παγετού της 26ης Μαρτίου. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς το θέμα έχει «κολλήσει» με τον ΕΛΓΑ να επιμένει ότι η ακαρπία των δέντρων δεν οφείλεται σε όλες τις πριοχές του Τυρνάβου στον παγετό αλλά σε κλιματική αλλαγή.
Ο προεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, είπε ότι όντως σε αρκετά χωριά , όπως στο Αργυροπούλι υπήρξαν ζημιές εξαιτίας του παγετού και οι αγρότες θα αποζημιωθούν όπως προβλέπεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Για τις υπόλοιπες περιοχές, όπου οι ζημιές οφείλονται στην κλιματική αλλαγή , οι αποζημιώσεις θα δοθούν απο αντίστοιχα προγράμματα της Ε/Ε διαδικασία που κινείται στο τέλος κάθε χρόνου. Ο κ Κουρεμπές διαβεβαίωσε ότι θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί και για ζημιές που δεν καταγράφηκαν λόγω καθυστέρησης εκτιμήσεων απο τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ (προβλήματα στις μετακινήσεις τους).

Keywords
Τυχαία Θέματα