Συνεργασία των νησιωτικών Περιφερειών με το υπ. Εσωτερικών

11:37 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συνεργασία των τριών νησιωτικών Περιφερειών, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, με το Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα νησιωτικότητας, συμφωνήθηκε στη συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη

Σ’ αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε να γίνει το προσεχές διάστημα ειδική σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τους Περιφερειάρχες των τριών νησιωτικών Περιφερειών, προκειμένου οι προτάσεις που αφορούν τη νησιωτικότητα, να συμπεριληφθούν στο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου.

Ο

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος επανέλαβε στον υπουργό την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη των 41 θέσεων που έχουν εγκριθεί, για τη στελέχωση των υπηρεσιών, παρότι αυτές καλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος από τις 245 θέσεις που έχει ζητήσει η Περιφέρεια.

Στην διάρκεια της συνάντησης, οι Περιφερειάρχες εξέθεσαν στον κ. Σκουρλέτη τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα αιχμής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, η μεταρρύθμιση στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση μετεξέλιξής της σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Παράλληλα, η Ένωση Περιφερειών ζήτησε επίσημη ενημέρωση για το λεγόμενο «πολυνομοσχέδιο» του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, το οποίο παρότι έχει εξαγγελθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο, δεν έχει έλθει ακόμη στη Βουλή.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους Περιφερειάρχες ότι τόσο το πολυνομοσχέδιο «σκούπα», όσο και η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα