Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για μέτρα και αντίμετρα

12:55 14/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης καθώς όλα τα κόμματα ξεκαθαρίζουν ότι διαφωνούν με τα μέτρα και τα αντίμετρα που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Με ένα tweet ο Βασίλης Κικίλιας επικρίνει την κυβέρνηση και την κατηγορεί ότι φέρνει φτώχεια.
«Αυτοί που έλεγαν πως απέκρουσαν 4,5δις μέτρα ΔΝΤ, υπέγραψαν 4,9δις με ανέφικτα πλεονάσματα 5,6%. Τα πολλά λόγια του #syriza φέρνουν φτώχεια!», έγραψε στον λογαριασμό

του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε μια «κόκκινη γραμμή» δεν κράτησε. Έδωσε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα», επισημαίνοντας επίσης: «Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις και τα μέτρα εκτείνονται και για μετά το 2018, καθώς και ότι όλα αυτά δεν περιλαμβάνονται στο 3ο Μνημόνιο, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για το 4ο Μνημόνιο».

Ως προς το ζήτημα του χρέους, είπε ότι η ΝΔ ζητά «οι δανειστές να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους η οποία επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα την τελευταία διετία».

ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη:

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου τόνισε:

«Τα νέα μέτρα υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit η διαρκής λιτότητα. Τα δε πολυδιαφημισμένα αντίμετρα δεν είναι ούτε ασπιρίνη για πονοκέφαλο, τη στιγμή που με τα μέτρα, έχουν πυροβολήσει εν ψυχρώ την Ελληνική κοινωνία στο κεφάλι.
· μείωση 1 εκατομμυρίου περίπου συντάξεων, ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων.
· δραστική μείωση του αφορολόγητου, με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις για όλους τους εργαζόμενους και -πάλι- τους συνταξιούχους. Ιδιαίτερα μάλιστα για τα χαμηλά εισοδήματα.
· Αυξάνονται -από το 2019- οι ασφαλιστικές εισφορές 380.000 ελεύθερων επαγγελματιών.
· Περικόπτονται 450 εκ. ευρώ από τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων και του επιδόματος θέρμανσης, από τις φοροαπαλλαγές των χαμηλότερων εισοδημάτων, ακόμη και από τα επιδόματα ανεργίας.
· Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις, και εγκαταλείπονται οι εξαγγελίες περί επαναφοράς της «επέκτασης» και της «συρροής» στις συλλογικές συμβάσεις.

ΠΟΤΑΜΙ:

«Ο κ.Τσίπρας μετακινείται αριστερά, δεξιά, κέντρο. Όπου τον βολεύει, όποτε τον βολεύει. Τη μια μέρα σκίζει μνημόνια, την άλλη τα υπογράφει. Ένας αβαθής λόγος χωρίς συνέπεια. Μακάρι να είχε κάτι γραμμένο στην ατζέντα του ο κ. Τσίπρας, φοβάμαι ότι δεν έχει τίποτα πέρα από μια λέξη: Εξουσία» δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

«Είναι κυρίως μια κουτοπόνηρη αντίληψη πολιτικής. Είναι οι ιδεοληψίες τους, τα κόμματά τους και οι πελάτες τους. Θέλουν να ζήσουν όλοι μαζί στο σύννεφο «διαπραγματευόμαστε σκληρά». Και στα σύννεφα δεν υπάρχουν ρολόγια», υπογραμμίζει ο Στ. Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι η επτάμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης κόστισε πολύ ακριβά. «Προφανώς σκέφθηκαν ότι τραβώντας τον χρόνο θα πιέσουν τη Γερμανία που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Και έγινε το ανάποδο. Πιεστήκαμε εμείς και τελικά υπογράψαμε ό,τι να ‘ναι. Όπως και το καλοκαίρι του ΄15», σημειώνει, ενώ για τα αντίμετρα επισήμανε: «Το να υπόσχεσαι μελλοντικά κέρδη σπέρνοντας ζημίες είναι πράξη εξαπάτησης, όταν μάλιστα γνωρίζεις ότι η πιθανότητα των κερδών είναι μηδενική».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
Σχετική είδηση:Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
Σχετική είδηση:Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα μέτρα και αντίμετρα

Keywords
Τυχαία Θέματα