Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Ανοιχτή επιστολή στους προσληφθέντες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

16:52 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με απεύθυνσή του προς τους νεοπροληφθέντες στους Δήμους, με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τους καλεί να αγωνιστούν για σταθερές εργασιακές σχέσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του το συνδικάτο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Απευθυνόμαστε σε εσένα ξέροντας ότι ήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργος ή νέος που έψαχνες για πρώτη φορά δουλειά και δεν έβρισκες πουθενά. Γνωρίζουμε ότι κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκάζεστε να δουλέψετε σε αυτά τα προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ,

για 490 ευρώ καθαρά για τους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά κάτω 25 ετών, σαν φτηνό εργατικό δυναμικό.

Σε καλούμε να έρθεις σε επαφή με τα σωματεία, να δώσουμε ενιαία και από κοινού μόνιμοι και εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ώστε να μην δουλεύει κανένας εργαζόμενος με μισθό κάτω τουλάχιστον από τα 751€. και χωρίς βασικά δικαιώματα.
Εδώ και χρόνια έχουμε εκφράσει την αντίθεση μας στα λεγόμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (παλαιότερα μέσω των ΜΚΟ, μετά 5μηνα και σήμερα 8μηνα), διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Σε άλλη σημείο της ίδιας ανακοίνωσης επισημαίνει πως: «Από την πρώτη μέρα στην εργασία θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση της εργασίας, τα ελλιπή μέτρα προστασίας, την αναντιστοιχία μέσων και αναγκών. Θα αισθανθείτε την στοχευμένη και συστηματική υποβάθμιση των υπηρεσιών. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009, που με συνέπεια εφαρμόζουν Ε.Ε και αριστεροδεξιές κυβερνήσεις, έχουν γονατίσει βασικές δομές σε όλους τους δήμους. Τελικός τους στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών.

Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί.
Καλώς ορίσατε, καλώς να βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα