Συνάντηση για την υγεία στη Μεσαρά

09:17 4/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα προβλήματα στις δομές υγείας στην περιοχή της Μεσαράς, εξετάστηκαν σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο υποδιοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης, Στέλιος Δημητρακόπουλος, ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, και φορείς της περιοχής.

Ο υποδιοικητής της ΔΥΠΕ δήλωσε ότι υπάρχουν πιστώσεις για πρόσληψη επικουρικών

ιατρών, που μπορούν να λύσουν ουσιαστικά προβλήματα της περιοχής, ενώ επίκειται εντός του 2016 διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, και θα δοθεί προτεραιότητα στην στελέχωση των δομών του ΕΣΥ που βρίσκονται στη Μεσαρά.
Επίσης, σχετικά με την προμήθεια και τον εξοπλισμό του Κ.Υ. Μοιρών, του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου αλλά και του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού, ο κος Δημητρακόπουλος δήλωσε, ότι η ΔΥΠΕ βρίσκεται στην διάθεση της Επιτροπής, να παρέχει τον εξοπλισμό που απαιτείται, αλλά και το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό προγραμματισμένα σε εβδομαδιαία βάση για κάθε Κέντρο, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε άτομα που χρήζουν άμεσης εξέτασης και διάγνωσης.
Τέλος, αναφορικά με το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Μοιρών, ειπώθηκε στη σύσκεψη ότι θα πρέπει να προχωρήσει η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νέου κτιρίου σε οικόπεδο που ήδη διαθέτει ο Δήμος, όπου πρόκειται να μεταστεγαστούν και άλλες υπηρεσίες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα