Συναντήσεις Τσακαλώτου και Σαπέν – Μοσκοβισί

13:59 9/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί θα έχει την Τετάρτη στο Παρίσι και την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των επαφών για τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την συνάντηση Τσακαλώτου – Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα

για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε πως δεν υπάρχουν νεότερα.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν εκλογές στην ατζέντα της συνάντησης Τσακαλώτου – Σαπέν την Τετάρτη για το κλείσιμο αξιολόγησης

Υπάρχει στις 12 Ιανουαρίου προγραμματισμένο EWG το οποίο θα προετοιμάσει το Eurogroup είπε ο κ. Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί την επιτάχυνση των διαδικασιών για να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν εκλογές στην ατζέντα. Το σενάριο που δουλεύουμε είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης, η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ το α΄τρίμηνο του 2017 (…) για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα