Συμεών Κεδίκογλου: Δεν έχουμε καμία διάθεση για κανενός είδους κόντρα με την ΟΛΜΕ

16:10 23/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνέντευξη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου σημειώνοντας ότι αυτό που έχουμε στη χώρα μας είναι το εξής φαινόμενο, που αποτελεί ίσως και παγκόσμια πρωτοτυπία. Λίγες ημέρες αφ' ότου ανοίξουν τα σχολεία, μια δράκα μαθητών -αν θέλετε
αναίτια ή πολλές φορές υποκινούμενη- στερούν το δικαίωμα στη μάθηση από τους υπόλοιπους μαθητές και προχωρούν σε καταλήψεις. Αυτό είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο από το οποίο βγαίνουν όλοι χαμένοι και κυρίως είναι μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθώς αυτοί που υφίστανται τις περισσότερες απώλειες είναι τα φτωχά παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στα φροντιστήρια ή δεν φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία. Είναι μια αντιδημοκρατική πράξη που προάγει τις ανισότητες στην εκπαίδευση.Ερωτηθείς αν θα κινηθεί πειθαρχικός έλεγχος για όσους εκπαιδευτικούς απουσιάσουν αδικαιολόγητα, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε: «Όταν με ερώτησαν τι θα κάνουμε με όσους αδικαιολόγητα δεν πάνε στο σχολείο, ανεξάρτητα από τη στάση εργασίας ή τις υπόλοιπες ώρες δεν πάνε να κάνουν τα μαθήματά τους, είπα ότι θα κάνουμε το αυτονόητο, ότι γίνεται για κάθε εργαζόμενο σε οποιοδήποτε τμήμα του δημοσίου τομέα. Όταν δεν είσαι ασθενής και δεν προσέρχεσαι στην εργασία σου μία, δύο, τρεις ημέρες και δεν υπάρχει απεργία, τότε κινούνται οι διαδικασίες σύμφωνα με το νόμο. Όποιος εκπαιδευτικός μετάσχει στη στάση και δεν πάει στο μάθημά του είναι δικαίωμά του και δεν μπορώ εγώ να κάνω κάτι. Με αστυνομικά μέτρα αυτά τα θέματα δεν λύνονται. Μπορεί ο εκπαιδευτικός να πάει στην τάξη και να κοιτάζει απλά τα παιδιά. Ο καθένας είναι υπεύθυνος και πρέπει να αισθάνεται υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του και στους μαθητές».

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της ΟΛΜΕ ότι το πραγματικό κίνητρο του υπουργείου Παιδείας δεν είναι η αναπλήρωση των ωρών, αλλά η αντιμετώπιση "για τιμωρητικούς λόγους" των μαθητικών κινητοποιήσεων, ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε: «Το να λέμε στα παιδιά να έλθουν να κάνουν τα μαθήματα που έχασαν δεν είναι καθόλου τιμωρητικό. Τιμωρητικό, είναι αυτό που κάνει η ΟΛΜΕ να τους στερεί την ευκαιρία στη γνώση».
Keywords
Τυχαία Θέματα