Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας: Νίκησε το κοινό περί δικαίου αίσθημα

08:38 1/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας εκφράζει την οδύνη και την αγανάκτησή του από τη μία πλευρά και την ανακούφισή του από την άλλη για το θέμα που δημιουργήθηκε με την απαράδεκτη απόφαση για μη υποδοχή των νέων περιστατικών από το Αχιλλοπούλειο. Αφήνει αιχμές για όσους λειτουργούν με «συναισθηματική αναπηρία» απέναντι στον καρκίνο και τονίσει ότι δεν αποτελεί λύση το «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» ειδικά σε μια δημοκρατική ευνομούμενη πολιτεία

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με οδύνη, τρόμο αλλά και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε

τις τελευταίες ημέρες το πανελληνίως προβαλλόμενο από τα Μ.Μ.Ε. εξελισσόμενο θρίλερ, που αφορούσε την απαγόρευση πρόσβασης των «νέων» περιστατικών καρκινοπαθών της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας (και όχι μόνο) στις δομές της Ογκολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.
Δεν θα προβούμε δια του παρόντος σε επισκόπηση της όλης ιστορίας, διότι πλέον τα δεδομένα έχουν διαχυθεί άκομψα στη δημοσιότητα, αποδεικνύοντας τη «συναισθηματική αναπηρία» ορισμένων, οι οποίοι λησμονούν εις το έπακρον ότι ομιλούμε για την φοβερή ασθένεια του καρκίνου, που η λέξη του και μόνο προκαλεί τρόμο σε πολλούς, επισημαίνει ο Σύλλογος.
Ορισμένοι ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για ψυχρούς αριθμούς και δεδομένα – το αυτό άλλωστε πράττουν και οι «Θεσμοί» – παρά για τους ανθρώπους, τους οποίους, τελικά, πρέπει να διακονούν. Πέρα όμως από την ηθική και συναισθηματική διάσταση του όλου θέματος, η οποία ουδόλως πρέπει να παραθεωρείται, θα πρέπει να διατρανώσουμε πρωτίστως προς την κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς ότι τελικά νίκησε το, τόσο λησμονημένο στις ημέρες μας, «κοινό περί δικαίου αίσθημα» και το οποίο στην ουσία επέβαλε την άρση της απαράδεκτης και για πολλούς λόγους παράνομης σχετικής απόφασης, η οποία έβαλε ευθέως ανθρώπινα δικαιώματα υπέρτερης μάλιστα αξίας.

Μετά από συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Σύλλογος απευθύνθηκε – πέραν των υπολοίπων – και στην «Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου», η οποία με τη σειρά της διαβίβασε αρμοδίως σχετική επιστολή προς τους εμπλεκομένους, προκειμένου να βρεθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Αποτέλεσμα ήταν η άρση της τραγελαφικής και απαράδεκτης αυτής απόφασης, μετά, βέβαια, από τη σύσσωμη αντίδραση της κοινωνίας και διαφόρων φορέων.

Η λύση «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι», δεν συνιστά σε καμία περίπτωση λύση σε μια δημοκρατική, ευνομούμενη πολιτεία, η οποία θέλει να επαίρεται για τη δήθεν ευαισθησία της. Για το λόγο αυτό, τα μέλη του δηλώνουν αταλάντευτα προς πάσα κατεύθυνση ότι αφενός μεν επιθυμούμε διακαώς την αγαστή, αθόρυβη και ουσιαστική συνεργασία με τον εκάστοτε διοικητή του Νοσοκομείου και τους υπευθύνους ιατρούς και νοσηλευτές της Ογκολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου (και όχι μόνο), αφετέρου δε θα είμαστε πάντα αρωγοί στους ασθενείς και τους οικείους τους αλλά και αυτόκλητοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων τους. Παράλληλα θα είμαστε παρόντες σε κάθε διαδικασία ήθελε τυχόν προκύψει εξ αφορμής του όλου θέματος που προέκυψε.

Καλούμε όλους τους πολίτες σε εγρήγορση και τους ιθύνοντες σε σωφροσύνη. Ο καρκίνος μπορεί να μην περιμένει και να «καλπάζει», ίσως, πολλές φορές, ισοπεδώνεται όμως – πέραν των υπολοίπων – με πραγματική πίστη, ενότητα, αγάπη και σεβασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα