Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αγροτών την Τετάρτη στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

14:55 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει η κυβέρνηση με την παρουσία του Πρωθυπουργού αποφάσισαν οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς Λάρισας.

Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τον ΕΛΓΑ και τις ζημιές στην περιοχή, για τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση για την εμπορία των νωπών προϊόντων και το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

«Μετά από

συζήτηση καταλήξαμε ότι το νομοσχέδιο για τα νωπά προϊόντα δεν λύνει τα οξυμένα προβλήματα της τιμής, της άμεσης εξόφλησης της παραγωγής, της προστασίας από την ασυδοσία των εμπόρων και από “κανόνια” που μας αφήνουν απλήρωτους.
Με το νομοσχέδιο για το συνδικαλιστικό νόμο η κυβέρνηση προωθεί ένα πλήρως ελεγχόμενο αγροτικό κίνημα που δεν θα αμφισβητεί τις βασικές πολιτικές που αποφασίζονται από την ΚΑΠ της Ε.Ε και τις κυβερνήσεις και θα “βάζει” πλάτη για να περνάει η πολιτική της κυβέρνησης χωρίς αγωνιστικές διεκδικήσεις.
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο διεκδικώντας:
Να δοθούν άμεσα τα πορίσματα ζημιάς από τον παγετό και την χαλαζόπτωση στους παραγωγούς και να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ
Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που να διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα και άμεση εξόφληση της παραγωγής. Να στέλνουν ηλεκτρονικά τα τιμολόγια οι έμποροι και επιχειρήσεις και όχι ο μεμονωμένος παραγωγός.
Η οργάνωση των αγροτών είναι υπόθεση του αγροτικού κινήματος και όχι της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο θα μείνει στα συρτάρια όπως έγινε και με το προηγούμενο. Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να δυναμώσουν περισσότερο τους Α.Σ και την ΕΟΑΣΝΛ.
Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου θα γίνει οργανωμένα αναχώρηση για το συλλαλητήριο με αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα απο την καφετέρια Caramel στην Αγιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα