Σύγκρουση πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα- Επιτυχής διάσωση

15:16 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ρωσικό ερευνητικό σκάφος του ρωσικού Στόλου συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο σημαίας Τόγκο, στη Μαύρη Θάλασσα. Το φορτηγό πλοίο μετέφερε ζώα. Όλα τα μέλη του ρωσικού πληρώματος, 78 στο σύνολο αλλά και του φορτηγού πλοίου έχουν διασωθεί, ενώ το πολεμικό πλοίο βυθίστηκε.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως το ερευνητικό σκάφος Liman του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υπέστη ρήγμα έπειτα από σύγκρουση στη θάλασσα 40 χλμ. από τον Βόσπορο.

«Στις 27 Απριλίου στις 11:53 ώρα Μόσχας, στο νοτιοδυτικό

τμήμα της Μαύρης Θάλασσας 40 χλμ. βορειοδυτικά των Στενών του Βοσπόρου, το ερευνητικό σκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Liman, ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης με το σκάφος Ashot-7…. υπέστη ένα ρήγμα στη δεξιά πλευρά κάτω από την ίσαλο γραμμή. Κανείς από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε…. Το πλήρωμα αγωνίζεται για τη διάσωση του σκάφους», αναφερόταν στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Νωρίτερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV είχε μεταδώσει ότι 45 ρώσοι στρατιώτες έχουν διασωθεί ενώ 15 αγνοούνται.

Karadeniz'de Rus savaş gemisi ile yük gemisi çarpıştı pic.twitter.com/VA0JbzVv0A

— Doğan Haber Ajansı (@dhainternet) April 27, 2017

Αξιωματούχος της τουρκικής ακτοφυλακής δήλωσε στο Ρόιτερς πως ένα πλοίο με σημαία του Τόγκο συγκρούστηκε με ερευνητικό σκάφος του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πως 78 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το ρωσικό πλοίο. Ο τούρκος αξιωματούχος δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για το πλοίο με σημαία Τόγκο ούτε για την κατάσταση του πληρώματός του.

Το ναυτιλιακό πρακτορείο GAC ανακοίνωσε πως το ρωσικό σκάφος βυθίζεται. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ρωσικό σκάφος Liman και το άλλο σκάφος το οποίο όπως ανέφερε φέρει την επωνυμία Youzarsif H, συγκρούστηκαν σε συνθήκες ομίχλης ή χαμηλής ορατότητας.

LATEST: Russian warship sinks after collision off Istanbul coast, all soldiers rescued pic.twitter.com/ihhHeFgjE1

— Hürriyet Daily News (@HDNER) April 27, 2017

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ,Sputnik,Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα