Συγκέντρωση φορέων στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

16:45 25/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 8.30πμ, στο Εφετείο Αθηνών, καλούν σε συγκέντρωση φορείς και συνδικάτα με αφορμή τη συμπλήρωση διετίας από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα συνδέουν το γεγονός με την πρόσφατη συμπλήρωση 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και δίνουν αντιφασιστικό περιεχόμενο στη συγκέντρωση, γράφοντας στην ανακοίνωσή

τους ότι: «Η αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Απρίλη πραγματοποιείται με κάλεσμα φορέων στα πενήντα χρόνια από το πραξικόπημα της χούντας και στα δύο χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η πρόκριση στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Μαρίν Λεπέν, αρχηγού του φασιστικού Εθνικού Μετώπου, είναι μιά δραματική προειδοποίηση για την απειλή του φασισμού σε όλη την Ευρώπη».

Η πρωτοβουλία ανήκει στον ΣΦΕΑ, τον Σύλλογο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντίστασης 1967-1974. Καλούν η ΑΔΕΔΥ, ο Δήμος Κορυδαλλού, η ΕΙΝΑΠ με δίωρη στάση εργασίας, η ΠΕΝΕΝ, τα σωματεία των νοσοκομείων Άγιος Σάββας και Γεννηματάς, η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η οικογένεια του Αλέξη Λάζαρη, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Λαική συνέλευση Γκύζη, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΚΕΕΡΦΑ.

Η τελευταία ανακοίνωσε για την Πρωτομαγιά συγκεντρώσεις «μαζί με τους πρόσφυγες από τα στρατόπεδα», στην Αθήνα στο Μουσείο-Πολυτεχνείο στις 10.30πμ και στον Πειραιά στο Πασαλιμάνι στις 10.30πμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα