Συγχαρητήρια από την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

16:07 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και η Διευθύντρια Ελένη Αναστασοπούλου συγχαίρουν τους μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προσπάθεια και την εισαγωγή τους, στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


«Οι πολυετείς θυσίες και ο διαρκής μόχθος έφερε την ανταμοιβή στους μαθητές μας και τώρα έφτασε η στιγμή να ταξιδέψουν «σε λιμένας πρωτοειδωμένους» και «τες καλές πραγμάτειες» ν’ αποκτήσουν.
Ήρθε η ώρα της εκπλήρωσης των στόχων τους , με την αδιάλειπτη καθοδήγηση των καθηγητών τους, αλλά και την υλική και ηθική στήριξη των οικογενειών τους.
Όσοι

κοπίασαν, αλλά δεν εισήχθηκαν στις σχολές της προτίμησής τους, ας αναλογιστούν τη φράση του αρχαίου επικού ποιητή Χορίλου : «Πέτρην κοιλαίνει ρανίς ύδατος ενδελεχείη» (μία επίμονη σταγόνα νερού ανοίγει τρύπα σε πέτρα).
Αγαπητοί μας μαθητές, με το καθαρό βλέμμα, τη ζωντάνια, την ορμή της νιότης και την επιμονή σας έχετε τη δύναμη να μετουσιώνετε την προσπάθεια σε επιτυχία. Σας ευχόμαστε καλές σπουδές και καλή δύναμη στον στίβο της ενήλικης ζωής όπου μετράει η δύναμη να συνεχίζεις και να δημιουργείς.»

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ: «:»Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως αποτελέσματος…κέρδισαν το σεβασμό μας γιατί κόπιασαν για να αγγίξουν το όνειρο.»

Η ανακοίνωση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Λάρισας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Συγχαρητήρια σε όλους τους αριστούχους μαθητές που κέρδισαν την πρώτη μεγάλη μάχη και κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή της επιλογής τους. Οι προσπάθειες τους έπιασαν τόπο και η αρχή για την επίτευξη των στόχων τους έγινε.
Οι υπόλοιποι μην πτοείστε. Σκεφτείτε μόνο ότι ακόμη και οι Ολυμπιονίκες δεν φτάνουν στο μετάλλιο με την πρώτη προσπάθεια. Η ζωή κρύβει εκπλήξεις.
Υπάρχουν εξαιρετικές σχολές με επίπεδο στην Ελλάδα αλλά και Πανεπιστήμια στο εξωτερικό όπου σπούδασα και εγώ μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες φοιτητές. Και αν οι συγκυρίες δεν ευνοούν για κάτι τέτοιο τίποτα δε χάνεται και πάλι.
Όσα συγχαρητήρια και να πω για τους γονείς των μαθητών που στερήθηκαν τα πάντα, ειδικότερα στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας,ξενύχτησαν δίπλα στα παιδιά τους,κόπιασαν κάνοντας δύο και τρεις δουλειές για να προσφέρουν τα μέγιστα, είναι λίγο. Δώσατε τα πάντα για το μέλλον των παιδιών σας και σας αξίζει το μεγαλύτερο μπράβο.»

Keywords
Τυχαία Θέματα