Στοκχόλμη: Συνελήφθη ύποπτος για το τρομοκρατικό χτύπημα (video)

23:12 7/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας άνδρας συνελήφθη στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα στην πρωτεύουσα της Σουηδίας και την οποία χαρακτήρισε τρομοκρατική ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο άνδρας, ο οποίος είναι ελαφρά τραυματισμένος, είπε πως είναι ο δράστης της επίθεσης, ανέφερε η εφημερίδα Αφτονμπλάντετ, λίγες ώρες από τη στιγμή που φορτηγό έπεσε επάνω σε ανθρώπους, στο κέντρο της Στοκχόλμης. Σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, που επιβεβαιώνει τη σύλληψη,

οι νεκροί της επίθεσης είναι τέσσερις και στους 15 τραυματίες συγκαταλέγονται παιδιά. Εννέα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η ενημέρωση της Σουηδικής Αστυνομίας

Η Σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακρίνει δύο υπόπτους, ενώ παράλληλα, νωρίτερα έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του άνδρα, που καταζητούσαν. Ο ύποπτος φοράει άσπρο πουλόβερ, σκούρο φούτερ με κουκούλα και στρατιωτικό πράσινο τζάκετ ενώ έχει γένια. Σύμφωνα με τις αρχές τα χαρακτηριστικά του άνδρα που συνελήφθη αργότερα ταιριάζουν με το πρόσωπο της φωτογραφίας, το οποίο εκτιμούν πως συνδέεται με την επίθεση, ωστόσο όπως μεταδίδει το πρακτορείο AP ο οδηγός του φορτηγού παραμένει ασύλληπτος.

»Δεν έχουμε συλλάβει τον οδηγό, δεν έχουμε επαφή μαζί του», αναφέρουν στην έκτακτη επίσημη ενημέρωση.

EPA/FREDRIK SANDBERG

Νωρίτερα, εκκενώθηκε κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στη Στοκχόλμη.

EPA/STRINGER SWEDEN OUT

Το φορτηγό φέρεται να έχει κλαπεί από εταιρεία ζυθοποιίας κατά τη διάρκεια παράδοσης.

Erste Bilder vom #Einzelfall in #Stockholm.pic.twitter.com/ejGi0RljEx

— braves Bürgerlein © (@ShakRiet) April 7, 2017

Ο δράστης, έβγαλε έξω από το όχημα τον οδηγό και πήρε τον έλεγχό του. Το όχημα, αναγνώρισε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

«Η Σουηδία χτυπήθηκε»

Η Σουηδία χτυπήθηκε. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική πράξη. Μείνετε ήρεμοι και να ακολουθείτε τις υποδείξεις της αστυνομίας, αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός της χώρας, Στέφαν Λεβέν.

Sverige har blivit attackerat. Allt tyder på att det är ett terrordåd. Var vaksamma, och lyssna till Polisens information.

— SwedishPM (@SwedishPM) April 7, 2017

Η πόλη ανοίγει χώρους για τους πολίτες προκειμένου να τους φιλοξενήσει, εξαιτίας του κλεισίματος των μέσω μαζικής μεταφοράς.

Τρέξτε να σωθείτε

Συγκλνιστικό video με τους πολίτες να τρέχουν αναζητώντας ένα ασφαλέστερο σημείο. Τελευταία στιγμή κάποιοι σώζονται από την τρελή πορεία του μοιραίου φορτηγού.

No words #prayforstockholm #stockholm pic.twitter.com/ieMbI02UCq

— Ruta Mozuraityte (@_Sweet_Sugar) April 7, 2017

JUST IN: Video shows pedestrians flee the scene of vehicle incident in Stockholm, Sweden. Latest updates: pic.twitter.com/gvXEuqDLZH

CNN (@CNN) April 7, 2017

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας Expressen ο οποίος βρισκόταν επί τόπου, οι αστυνομικοί προειδοποιούσαν τον κόσμο λέγοντας: «παρατήστε ό,τι κρατάτε και τρέξτε».

This is apparently the truck that rammed into a crowd of people in #stockholm and crashed into storefront. pic.twitter.com/fcuEzVnvhc

— Jim Roberts (@nycjim) April 7, 2017

Το Σουηδικό Ραδιόφωνο μετέδωσε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες, ενώ άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους πέντε.

Photo από aftonbladet.se

Horrified to learn about explosion in St Petersburg. My thoughts are with the victims and their families.

— SwedishPM (@SwedishPM) April 3, 2017

Το κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί και οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή.

pic.twitter.com/TfRai62QG0

Johnny Chadda (@johnnychadda) April 7, 2017

Όπως δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες, είδαν ανθρώπους να παρασύρονται από το φορτηγό.

Στα video φαίνεται ο κόσμος που τρέχει να απομακρυνθεί.

+ BREAKING + Menschen fliehen nach dem vermutlichen #Terror-Anschlag in #Stockholm. #Schweden #Sweden pic.twitter.com/iKtqIqkXZP

— Alfred R. Mahnt

Keywords
Τυχαία Θέματα