Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο ν. Λάρισας

20:33 16/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων και την αποτύπωση των συνθηκών και προϋποθέσεων για την ανάπτυξή Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στο ν. Λάρισας, εξέτασαν σήμερα το απόγευμα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στον τουρισμό στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων ν. Λάρισας.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης, όπως ανέφερε ο πρόεδρςο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας Η. Ευσταθίου είναι η συνεργασία όλων

των φορέων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο ν. Λάρισας μέσα από την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σύντομες εισηγήσεις από τους κκ. Στάθης Βελισσαρίου, Καθηγητή Τουριστικής Οικονομίας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, για το ρόλο της Γαστρονομίας στη διαμόρφωση τουριστικού προϊόντος, Θοδωρή Μεταξά, Επίκουρο Καθηγητή στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του Εργαστηρίου Τουριστικού Σχεδιασμού Έρευνας και Πολιτικής, για το ρόλο του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ στην ανάπτυξη ενός προορισμού και Τάσο Γούσιο, Msc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, για τον ρόλο της δικτύωσης ως εργαλείο Μάρκετινγκ.
Η Εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας, ενώ ακολούθησε συζήτηση επί πρακτικών θεμάτων για την αποδοτική και αποτελεσματική προώθηση της ΠΕ Λάρισας ως προορισμού Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού.
Τέλος αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας η οποία θα συσπειρωθεί γύρω από υπάρχουσες δομές και συλλογικότητες και θα φροντίσει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι διαθέσιμου πόροι και το ανθρώπινο δυναμικό στην κατεύθυνση της Τουριστικής Ανάπτυξης του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα