Στο Παρίσι ο Σάαντ Αλ-Χαρίρι – Πυρά Ριάντ κατά Βερολίνου

12:29 18/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Αλ-Χαρίρι έφθασε το πρωί στο Παρίσι, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην πολιτική κρίση που προκάλεσε η αιφνιδιαστική παραίτησή του. Στο μεταξύ, η διπλωματία της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Βερολίνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου, κρατείτο παρά τη θέλησή του στο Ριάντ.

Το λιβανέζικο τηλεοπτικό

δίκτυο Future TV, που ανήκει στην οικογένεια Χαρίρι, μετέδωσε ότι ο Χαρίρι έφθασε στη Γαλλία με τη σύζυγό του, προερχόμενος από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, απ’ όπου ο Χαρίρι αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας στις 4 Νοεμβρίου ότι παραιτείται από τον πρωθυπουργικό θώκο του Λιβάνου.

Ο Σάαντ Αλ-Χαρίρι, θα επιστρέψει στον Λίβανο για τη Γιορτή της Ανεξαρτησίας που είναι την Τετάρτη, ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου στο λογαριασμό της στο Twitter.
«Ο πρόεδρος (Μισέλ) Αούν έλαβε τηλεφώνημα σήμερα το πρωί από τον Σάαντ Αλ-Χαρίρι, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι θα έρθει στον Λίβανο για να μετάσχει στον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις 22 Νοεμβρίου», σύμφωνα με την ίδια με την ίδια πηγή.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα