Στο αρχείο οι καταγγελίες Γιαννουσάκη-Καμμένος: Κατέπεσε η σκευωρία

22:43 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Ευθύμιου Γιαννουσάκη -έγκλειστου στις φυλακές για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωϊνης με το πλοίο «Noor 1»- ότι δέχθηκε πιέσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Δύο μήνες διήρκεσε η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του ισοβίτη επιχειρηματία Ευθύμη Γιαννουσάκη περί πιέσεων που υποστήριξε ότι δέχτηκε για να εμπλακεί το όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του NOOR 1, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο στοιχείο που

να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.

Έτσι, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία, ενώ αναφέρει στο 20σέλιδο πόρισμά του, δεν προέκυψαν ευθύνες για τα πρόσωπα που έβαζε στο στόχαστρο ο ισοβίτης.

Όσον αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος δέχτηκε τα βέλη του Γιαννουσάκη, ο εισαγγελέας επειδή, όπως ρητά προβλέπεται από το νόμο, δεν έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με τα πολιτικά πρόσωπα, διαβίβασε την υπόθεση στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι μόνο για τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη διαβιβάστηκε ο φάκελος στο Ναυτοδικείο για αξιολόγηση ενώ πειθαρχικός έλεγχος θα γίνει και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Πάνος Καμμένος: Κατέπεσε η σκευωρία

Ο κ. Καμμένος με ανακοίνωσή του διαβεβαιώνει με νόημα πως δεν εκβιάζεται και κάνει λόγο για παραπολιτικούς συκοφάντες που έστησαν ένα συμβόλαιο εξόντωσής του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση «Οι παρακρατικές μέθοδοι, των παράνομων υποκλοπών, των εκβιασμών, των απειλών, των δωροδοκιών, και των πάσης φύσεως ποινικών αδικημάτων, που μετέρχεται η αντεθνική και άκρως επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση, αφού εισχώρησε και διάβρωσε κάθε τομέα της δημόσιας δράσης, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα παταχθούν από τη Δικαιοσύνη με κάθε πρόσφορο μέσο».

Δήλωση Βαγγέλη Μαρινάκη για Πάνο Καμμένο

«Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας αισιοδόξησε και επιχαίρει γιατί φαίνεται να μην κατάλαβε το περιεχόμενο του εισαγγελικού πορίσματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Β. Μαρινάκης συμπληρώνοντας «… Ότι, δηλαδή, διατάχθηκε πειθαρχική και ποινική έρευνα κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από τον κρατούμενο, μέσω του οποίου ο υπουργός συνομιλούσε μαζί του διαρκώς και αντάλλασσε μηνύματα. Και επισημαίνει πως «… Έτσι μόνο δικαιολογείται η αντιστροφή που επιχειρεί ώστε την έρευνα για τα αδικήματα που διέπραξε να την θεωρεί έρευνα αδικημάτων δήθεν εις βάρος του».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Keywords
Τυχαία Θέματα