Στ.Κοντονής: Κάποιοι σκοπεύουν στην οικοπεδοποίηση των καμένων

16:24 14/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών και καταστροφών ορισμένων περιοχών της χώρας που αποσκοπεί να δημιουργήσει ένα έκρυθμο κλίμα, έκανε λόγο με σημερινή συνέντευξη του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο τοπικός βουλευτής και υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής ωστόσο, όπως είπε, η πολιτεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δραστηριοποιεί δυνάμεις προκειμένου να αποσοβήσει την καταστροφή που επιχειρείται.

Το οργανωμένο σχέδιο των εμπρηστών έχει εφαρμοστεί και στα Κύθηρα, στο Άλσος Βεικου

και στον Κάλαμο, με διασπορά εμπρηστικών μηχανισμών και αδιαφορία για τις απώλειες, ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές, επεσήμανε ο κ.Κοντονής, και η ίδια μέθοδος, όπως πρόσθεσε, εφαρμόζεται και στη Ζάκυνθο.

Όσον αφορά την καταστροφή που επιδιώκεται στο νομό, εκτίμησε πως δεν αποκλείεται, κάποιοι να σκοπεύουν στην οικοπεδοποίηση των καμένων εκτάσεων και κρίνεται αναγκαίο πλέον η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών για να μην συνεχιστεί το έργο της καταστροφής με ευθύνη όσων δεν φρόντισαν να υλοποιηθεί η σύνταξη του εθνικού κτηματολογίου και ‘’έφαγαν‘’ τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το σκοπό αυτό.

Αναφορικά με το ζήτημα των σκουπιδιών που απασχολεί τη Ζάκυνθο, ο κ. Κοντονής, ήταν ιδιαίτερα κατηγορηματικός με την ημερομηνία έναρξη της λειτουργίας της ενδιάμεσης λύσης στην περιοχή του ‘’Λίβα ‘’ στις 30 Σεπτεμβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, εάν μέχρι τότε δεν εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα με το οποίο έχει δεσμευτεί η δημοτική αρχή, καλό θα ήταν να παραιτηθεί, αποδεχόμενη την ασυνέπεια και την ανικανότητα της.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα