Στ. Κοντονής: Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο ΤΕΙ

16:12 9/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ευοδώθηκαν-σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση-οι εργώδεις προσπάθειες του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας-Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτή Ζακύνθου κ. Σταυρού Κοντονή για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος, εισαγωγική κατεύθυνση «Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που εδρεύει στη Ζάκυνθο.

Πλέον, με το άρθρο 75 παρ. 5 του Νόμου 4485/2017, η εισαγωγική κατεύθυνση

μετονομάζεται σε «Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης», γεγονός που επιτρέπει στους αποφοίτους του συγκεκριμένου Τμήματος να μετέχουν ισότιμα στην αγορά εργασίας με τους αποφοίτους του αντίστοιχου ΤΕΙ Αθήνας.

«Με τον τρόπο αυτό αίρονται οι ανισότητες που αφορούσαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του νησιού μας και δικαιώνεται το αίτημα των ίδιων, των οικογενειών τους και των κατοίκων καθώς το Τμήμα αποκαθίσταται στη θέση που του αναλογεί», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ψηφισθείσα διάταξη:

«Τα πτυχία που έχουν χορηγηθεί από το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Τ.Ε., εισαγωγική κατεύθυνση «Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς», είναι ισότιμα και αντίστοιχα ως προς κάθε συνέπεια με τα χορηγούμενα από το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Τ.Ε., εισαγωγική κατεύθυνση “Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης”. Οι πτυχιούχοι της […] μετονομαζόμενης εισαγωγικής κατεύθυνσης έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των ομότιτλων τμημάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα