Στην τελική ευθεία το έργο του Διοικητηρίου Καρδίτσας

15:57 20/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το νέο διοικητήριο Καρδίτσας, εάν δεν προκύψουν νέα προβλήματα. Σήμερα στον τόπο κατασκευής του σημαντικού αλλά και πολύπαθου έργου βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Μάττα, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Ορέστη Ψαχούλα, τον προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών υπηρεσιών κ. Δ. Κουτρομάνο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σε

δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου και το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την επανεκκίνηση των εργασιών. Να σημειωθεί ότι η ενεργειακή αναβάθμιση ήταν απαραίτητη, καθώς το κτίριο είχε μελετηθεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία κατά την περίοδο δημοπράτησής του, ενώ οι αλλαγές στον Κανονισμό ενεργειακής απόδοσης κτιρίων έφεραν νέα δεδομένα. Πλέον το κτίριο θα καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις του Κανονισμού, κατατάσσεται στην κατηγορία Β’ και θα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 40%. Ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε την σχετική υπογραφή της σύμβασης σημειώνοντας ότι μετά και την έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο ασκούνται πιέσεις προς την εταιρεία για να ξεκινήσει και πάλι τις εργασίες. Να σημειωθεί ότι το έργο ξεκίνησε το 2009, και οι εργασίες του είχαν σταματήσει το 2012 λόγω οικονομικής δυσπραγίας της αναδόχου εταιρείας, η οποία κηρύχθηκε έκπτωτη, ενώ ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησής του.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο 12.500 τ.μ., μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί έξι εκατομμύρια ευρώ και απομένουν περίπου οχτώ προκειμένου να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε χρήση το σημαντικό αυτό έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα