Στην τελική ευθεία ο 24ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας Πάρε το ποδήλατό σου κι έλα!

15:20 4/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το κέντρο της Αθήνας θα υποδεχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου στην πλατεία Συντάγματος περισσότερους από 15.000 χιλιάδες ποδηλάτες, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι θα ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Ο 24οςΠοδηλατικός Γύρος της Αθήνας, ο οποίος διοργανώνεται από το δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων,αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της

Αθήνας για το ποδήλατο με μαζική συμμετοχή για μικρούς και μεγάλους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει, στις 10:00 το πρωί την εκκίνηση του 24ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας από την πλατεία Συντάγματος(μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη), ενώ στις 11:45 την εκκίνηση του 1oυAthens International Criterium από το ίδιο σημείο.

Διαδρομές:
Η εκκίνηση θα δοθεί επί της Λ. Αμαλίας (μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη) στις 10:00π.μ και 10:15π.μ των διαδρομών 13χλμ και 3,5χλμ αντίστοιχα.

13χλμ:Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Αλεξάνδρας – Πατησίων (αριστερά) – Ιουλιανού – Λιοσίων (αριστερά) – Μάρνη – Καρόλου – Πλ. Καραϊσκάκη – Αχιλλέως (δεξιά) – Θερμοπυλών (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων – Τερματισμός: Κάτω μέρος Πλατείας Συντάγματος.

3,5χλμ παιδιών και ΑΜΕΑ: Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Δεξιά Hilton – Β. Κωνσταντίνου -Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – Τερματισμός: Β. Αμαλίας.

Εγγραφές & Παραλαβή αριθμού

Την ημέρα της εκδήλωσης, 7 Μαΐου, όλοι οι συμμετέχοντες δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη του απαντητικού e-mail σε περίπτωση ηλεκτρονικής εγγραφής ή με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

Athens Bike Weekend: Φέτος σας περιμένουμε να ζήσετε ένα συναρπαστικό ποδηλατικό διήμερο!
Το Athens Bike Weekend, σε συνεργασία με το Mbike, πιστό στο ραντεβού του για δεύτερη χρονιά, θα σας περιμένει όλο το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 18:00, με εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στη χρήση του ποδηλάτου, τόσο για τις αστικές μετακινήσεις τους, όσο και ως μέσο άσκησης, άθλησης και αναψυχής. Τι θα κάνετε; Θα δείτε τις εξελίξεις και τις τάσεις στα ποδήλατα, τα διαφορετικά είδη ποδηλάτου και θα ενημερωθείτε για τα απαραίτητα αξεσουάρ τα οποία θα κάνουν τη ζωή σας με το ποδήλατο ακόμη πιο ευχάριστη, θα αφήσετε τους μικρούς ποδηλάτες να παίξουν και να μάθουν τους κανόνες ασφάλειας και της σωστής οδικής αγωγής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων δασκάλων. Με το ποδήλατο τους ή όχι οι Αθηναίοι καλούνται να ζήσουν ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο γεμάτο δράσεις, happenings και πολλά ποδήλατα.

1ο Athens International Criterium (λεπτομέριες).


Διαδρομή: Πλατεία Συντάγματος-Β. Σοφίας- Β. Κωνσταντίνου (ύψος Hilton)-Β. Όλγας-Β. Αμαλίας-Πλατεία Συντάγματος.

Ενδιαφέροντα σημεία για να παρακολουθήσετε τον αγώνα:

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Η στροφή πριν από το Hilton

Η αρχή της Βασ. Όλγας, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο

Η αρχή της Βασ. Αμαλίας, λίγο πριν το τελικό sprint.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρίσκεται και η ομάδα κρουστών Batala Atenas, που θα ξεσηκώσει τους ποδηλάτες με τη δυναμική μουσική της.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, τον Ο.Α.Σ.Α. και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών για την πολύτιμη συνεργασία και συμβολή τους στην διεξαγωγή του 24ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΙΑΣ ΕΡΤ Α.Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα