Στην Εύβοια ο Κ. Μητσοτάκης: Η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στους πληγέντες

13:41 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις ευχαριστίες του στους άνδρες και τις γυναίκες των δυνάμεων Πυρόσβεσης, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες αλλά και τα στελέχη της Περιφέρειας, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, σε δύσκολες συνθήκες, για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στη βόρεια Εύβοια, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές.

Μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή

Έχουμε όλοι υποχρέωση να στηρίξουμε τη βόρεια Εύβοια, δήλωσε από τη Μονή Γαλατάκη στη Λίμνη Ευβοίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης,

που επισήμανε την πολύ μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή που συντελέστηκε στη βόρεια Εύβοια, τόνισε πως είναι χρέος της Πολιτείας να σταθεί δίπλα στους πληγέντες, και ιδιαίτερα στους παραγωγούς ρητίνης που είδαν το εισόδημά τους να καταστρέφεται.

Η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει ώστε να δρομολογηθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε αυτό το πολύ όμορφο πευκοδάσος να επανέλθει, πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όλοι έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε την περιοχή, με το να την επισκεπτόμαστε, και να μη δώσουμε ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να απολέσουν πολύτιμο οικονομικό εισόδημα από τον τουρισμό.

Τώρα, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκινά το δύσκολο και χρονοβόρο έργο της αποκατάστασης.

Μιλώντας σε σύσκεψη τοπικών φορέων στη Λίμνη Εύβοιας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως μετά από μια τέτοια φυσική καταστροφή, «χρέος μας είναι να αφήσουμε στην άκρη τις αντιπαραθέσεις και να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας για την αποκατάσταση των ζημιών».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες από εδώ και στο εξής είναι η πρόληψη και η επαγρύπνηση για να μην υπάρξουν νέες πυρκαγιές, καθώς το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει.

Ταυτόχρονα, σημείωσε την ανάγκη να αποτυπωθεί πλήρως το μέγεθος της καταστροφής, να ξεκινήσουν έργα υποδομής για να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα το χειμώνα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης εξήγγειλε πρόγραμμα άμεσης στήριξης του τουρισμού στην περιοχή της Λίμνης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα για την τουριστική προβολή της περιοχής ώστε να μην χαθεί η τουριστική περίοδος.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε την ανάγκη άμεσης ανακούφισης των πληγέντων, ιδιαίτερα των ρυτινοσυλλεκτών. Σημείωσε ακόμη ότι σε συνεργασία με το δασαρχείο πρέπει να γίνει άμεσα μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία των κατοικημένων περιοχών πριν από το φθινόπωρο.

Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο δήμαρχος Λίμνης Χρήστος Καλυβιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Σχετικές ειδήσεις:
Τεράστια οικολογική καταστροφή στη Β. Εύβοια – Χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη
Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στη βόρεια Εύβοια

Keywords
Τυχαία Θέματα