Στην Αθήνα αύριο και μεθαύριο ο Μπάρακ Ομπάμα

07:28 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, αύριο και μεθαύριο, στη χώρα μας, είναι στραμμένα τα βλέμματα.

Αμέσως μετά την άφιξή του αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα κάνει από κοινού δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα μέτρα Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δρακόντεια για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα καθώς σε κόκκινο

συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ και η Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, ενώ προβλέπεται εξονυχιστικός έλεγχος σε χώρους και κτίρια από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στην ανίχνευση εκρηκτικών.

Στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετάσχουν 3.000 αστυνομικοί και 500 Αμερικανοί πράκτορες και άντρες της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα.

Ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται ακροβολισμένοι σε ταράτσες κτιρίων ενώ θα υπάρχει εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας για τον εντοπισμό εκρηκτικών και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων.

Στο μεταξύ, ηχηρό μήνυμα στήριξης της χώρας μας έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του στην Αθήνα.

«Οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα» διαμήνυσε ο Ομπάμα, λίγο πριν από την επίσκεψη του στην Αθήνα και προτάσσει την ανάγκη για ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η χώρα σας είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη», επισημαίνει ο απερχόμενος Αμερικάνος πρόεδρος.

Παράλληλα, συγχαίρει την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα μεταρρυθμιστικά βήματα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερα που πρέπει να γίνουν και τα οποία θα βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα.

Σχετική είδηση: Η ατζέντα Ομπάμα στην Αθήνα: Χρέος, τρομοκρατία, προσφυγικό, Κυπριακό (video)
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Keywords
Αναζητήσεις
ποτε φευγει ο ομπαμα απο αθηνα αυριο
Τυχαία Θέματα