Στη Βουλή και πάλι το ζήτημα της αποπληρωμής των τευτλοπαραγωγών απο τον Μ. Τζελέπη

09:39 15/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα της αποπληρωμής των τευτλοπαραγωγών και το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βιομηχανίας Ζάχαρης ξαναφέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, τα «γλυκά Χριστούγεννα» που τους υποσχέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΒΖ πριν τις γιορτές, αλλά και οι διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, από τον Νοέμβριο του 2017, περί στήριξης και ενίσχυσης της λειτουργίας

της Βιομηχανίας, αποδεικνύονται καθημερινά, όπως συνήθως, κούφιες υποσχέσεις.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις των υπευθύνων, οι τευτλοπαραγωγοί αναμένουν ακόμη την πληρωμή των 10.2 εκ. ευρώ για την παραγωγή του 2017 και το δίλλημα, για άλλη μια χρονιά, είναι εάν μετά από όλο αυτό τον εμπαιγμό και την συνεχή μετατόπιση ευθυνών από τους διοικούντες, θα αποφασίσουν να ξανακαλλιεργήσουν τεύτλα, μιας και οι σπορές ξεκινάνε, τον επόμενο μήνα».

Ο κ. Τζελέπης καλεί τον Υπουργό να απαντήσει ποιο είναι το πλάνο για την αποπληρωμή των αγροτών και ποιες οι εγγυήσεις που τους παρέχει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για να σπείρουν και φέτος ζαχαρότευτλα, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο από πλευράς Κυβέρνησης προκειμένου να ενισχυθεί συνολικά η ΕΒΖ».

Keywords
Τυχαία Θέματα