Στη βουλή φέρνει ο Σ. Τάσσος τη μη δυνατότητα πιστοποίησης στους Η/Υ στη Λήμνο

12:04 23/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Να καταρτιστούν άμεσα προγράμματα επιμόρφωσης για την α΄ και β΄ επιπέδου πιστοποίηση στους Η/Υ στη Λήμνο, ζητούν με ερώτηση τους στον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, Γιάννης Δελής και Μανώλης Συντυχάκης.

Σύμφωνα με 204 υπογράφοντες εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία της Λήμνου, εκφράζεται η διαμαρτυρία τους για τη στέρηση της δυνατότητας να επιμορφωθούν και να πάρουν

την πιστοποίηση α΄ και β΄ επιπέδου στους Η/Υ. Στην ερώτηση επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο με τους υπογράφοντες εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρουν, τη στιγμή που υπάρχει πιστοποιημένο ΚΣΕ (το Γυμνάσιο του Μούδρου), δεν γίνονται προγράμματα επιμόρφωσης για τις παραπάνω πιστοποιήσεις στη Λήμνο. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη και τις άσχημες και όχι τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού, καθίσταται απαγορευτική γι’ αυτούς η μετάβαση σε Λέσβο ή στη Βόρεια Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα επιμόρφωσης.

Σύμφωνα με τους βουλευτές «Όλα τα παραπάνω αποτελούν κατάφωρη αδικία για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της Λήμνου, που ως ακριτικό νησί θα έπρεπε να παρέχει κίνητρα και όχι αντικίνητρα για τους εκπαιδευτικούς», ενώ ρωτούν τον Υπουργό Παιδείας σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να καταρτιστούν άμεσα προγράμματα επιμόρφωσης για την α΄ και β΄ επιπέδου πιστοποίηση στους Η/Υ.

Keywords
Τυχαία Θέματα