Στη σέντρα χωρίς τη … Σπάρτη ο Πανσερραϊκός

19:37 13/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα χαρτιά θα πάρει τη νίκη κόντρα στη Σπάρτη ο Πανσερραϊκός στην αυριανή 30η αγωνιστική της Football league.

Το παιχνίδι δεν θα κριθεί στον αγωνιστικό χώρο αφού οι ποδοσφαιριστές της Σπάρτης αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στις Σέρρες λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες ο σύλλογος και μετά την προσφυγή που έκαναν 14 από αυτούς για να διεκδικήσουν τα χρήματα τους. Βέβαια ο Πανσερραϊκός

είναι υποχρεωμένος να παραταχθεί στις 17:00 στη σέντρα του Δημοτικού γηπέδου Σερρών όπως και ο διαιτητής Δημήτρης Δραγάτης από τον σύνδεσμο Χαλκιδικής, να περιμένουν 15 λεπτά και στη συνέχεια ο δεύτερος να κλείσει το φύλλο αγώνα με υπαιτιότητα της φιλοξενούμενης ομάδας, κατοχυρώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι με 3-0 άνευ αγώνος στους «κόκκινους». Το άσχημο για τα «λιοντάρια» είναι ότι θα πρέπει να καταβάλουν κανονικά τα έξοδα της διαιτησίας ενώ αυτό θα είναι το δεύτερο ξεκούραστο τρίποντο για τον Πανσερραϊκό. Μάλιστα το πιο πιθανό είναι και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στη Μυτιλήνη με την Καλλονή να το κερδίσει και αυτό ο Πανσερραϊκός στα χαρτιά.

«Ζουν με δανεικά»

Ανακοίνωση στήριξης στους ποδοσφαιριστές της Σπάρτης εξέδωσε ο ΠΣΑΠ στην οποία επισημαίνεται ότι οι παίκτες ζουν με δανεικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών είναι στο πλευρό των συναδέλφων ποδοσφαιριστών της Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ και τους συμπαρίσταται απόλυτα, καταδικάζοντας κάθε ενέργεια και κάθε συμπεριφορά που τους προσβάλλει, τους απαξιώνει και θίγει την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα τους. Οι, απαράδεκτες, κινήσεις που έγιναν σε βάρος τους και η σαφής προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών και δημιουργίας εντυπώσεων, δεν είναι δυνατόν να έχουν θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Οι συνάδελφοι ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ, επικοινώνησαν με τον Π.Σ.Α.Π. και κατήγγειλαν τα, πρωτοφανή, γεγονότα που εκθέτουν όχι εκείνους, αλλά, τους εμπνευστές τους.

Τους τελευταίους τρεις μήνες έκαναν υπομονή και ήταν συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας χωρίς να εξωτερικεύσουν τα πολλά προβλήματα που είχαν, αν και κάποιοι από αυτούς ζούν με δανεικά και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους. Οι διοικητικές αλλαγές στην Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ δημιούργησαν προσδοκίες, αλλά, η πίστωση χρόνου που, δύο φορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ζητήθηκε από τον κ. Νικόλαρο για την τακτοποίηση των οφειλών απέναντι τους, αποδείχθηκε χωρίς αντίκρισμα όταν την Παρασκευή 12/5/17 παρευρέθηκαν στα γραφεία της Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ ελπίζοντας ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις, αλλά, δεν τους προτάθηκε να κατατεθούν τα όποια χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Οι συνάδελφοι μας, απλώς, ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, γιατί αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης, όπως είναι γνωστό σε όλους στην πόλη της Σπάρτης, αλλά, με μεγάλη έκπληξη τους αντίκρισαν την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι έδωσαν το παρών έπειτα από τηλεφώνημα του κ. Νικόλαρου, που ισχυρίσθηκε ότι φοβήθηκε πως θα του επιτεθούν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με σκοπό να του κλέψουν χρήματα που είχε στην κατοχή του. Οι ποδοσφαιριστές της Σπάρτης είναι αξιέπαινοι για το ήθος και την επιμονή τους, για την αφοσίωση στην ομάδα τους και τις αξίες του αθλητισμού, κυρίως, όμως, για το ήθος τους, το οποίο ουδείς, όποια ιδιότητα και εάν έχει και όποια και εάν είναι τα κίνητρα του, μπορεί να αμφισβητήσει με ανεπίτρεπτες κινήσεις και αντιδράσεις που απευθύνονται προς εγκληματίες, όχι απέναντι σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι αξίζουν τον σεβασμό, γιατί τον κέρδισαν με τα έργα και όχι με τα λόγια τους.

Χωρίς να θέλουν το κακό της ομάδας τους, οι συνάδελφοι μας αποφάσισαν να προβούν σε ομαδική προσφυγή, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους,

επιδιώκοντας να βρεθεί άμεση λύση για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Π.Σ.Α.Π. είναι μαζί τους. Σύνδεσμος και ποδοσφαιριστές της Σπάρτης είναι ένα, με τον Π.Σ.Α.Π. μπροστάρη στην προσπάθεια των συναδέλφων μας, όχι μόνο για τακτοποίηση των οφειλών απέναντι τους, αλλά, κυρίως, για την προάσπιση της αξιοπρέπειας τους που συστηματικά θίγεται εδώ και 3 μήνες και την Παρασκευή προσβλήθηκε βάναυσα, με τον χειρότερο τρόπο. Σεβασμός στους ποδοσφαιριστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα