Στη Ρόδο το δημοφιλές τηλεοπτικό κανάλι «Live Planet» της Ρωσίας

11:36 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αγριοελιές, αγαύες, αγριομουριές, άγριες φραγκοσυκιές, μπουκαμβίλιες, κάκτοι, θάμνοι, βότανα, από τα πιο σπάνια είδη του κόσμου και μαζί με αυτά το πλατώνι – το μοναδικό αυτό ελάφι Dama- Dama, οι πεταλούδες «Panaxia quandripunctaria» που συναντά κανείς μόνο στο βιότοπο σπάνιας φυσικής ομορφιάς, την Κοιλάδα των Πεταλούδων, το ψάρι γκιζάνι, ακόμα και τα σκαθάρια του νησιού, η μοναδική εν κατακλείδι Φύση της Ρόδου, αποτέλεσε πόλο έλξης και έρευνας Ρώσων επιστημόνων και δημοσιογράφων, που επισκέφθηκαν το νησί μας

το χρονικό διάστημα από 14 έως 16 Ιουνίου.

Το ταξίδι σε Ρόδο και Κω διοργάνωσε ο ΕΟΤ και το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. Ρωσίας, στο πλαίσιο προώθησης της Ελλάδας στην Ρωσική τουριστική αγορά.

Συνεργείο του δημοφιλούς τηλεοπτικού καναλιού «Live Planet» της Ρωσίας, αποτελούμενο από έξι άτομα, παραγωγό, σκηνοθέτη, οπερατέρ και δημοσιογράφο της εκπομπής «Nature Study Classes with Alexander Khaburgaev», επέλεξε τη Ρόδο ως αντικείμενο σχολαστικής έρευνας.

Η σύντομη αυτή επίσκεψη ήταν καθοριστική για τους Ρώσους επισκέπτες οι οποίοι γνώρισαν τη Ρόδο όχι μόνον ως τουριστικό προορισμό, αλλά ως προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, ως τόπου έρευνας για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Να σημειωθεί ότι όλο το καταγεγραμμένο υλικό από την πλούσια φύση της Ρόδου θα προβληθεί στη Ρωσία, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο, σε ντοκιμαντέρ των 10 επεισοδίων των 26 λεπτών.

Το συνεργείο συνέχισε το ταξίδι του και στην Κω προκειμένου να καταγράψει και εκεί τη χλωρίδα και πανίδα του νησιού, σε 10 επεισόδια των 4,5 λεπτών το καθένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα