Στη ΜΕΘ του Βενιζελείου ασθενής με θερμοπληξία και προορισμό τη Γαλλία

09:05 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην εντατική του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου βρέθηκε ξαφνικά 60χρονος Γάλλος υπήκοος, ο οποίος μεταφερόταν με ιδιωτικό ιατρικό αεροσκάφος σε νοσοκομείο της Λυόν από τη Σαουδική Αραβία, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε στη διάρκεια της πτήσης και οι διασώστες έκριναν ότι πρέπει να νοσηλευθεί άμεσα σε ΜΕΘ.

Το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την Κρήτη και ο πιλότος ζήτησε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για να μεταφερθεί ο ασθενής στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ο

διευθυντής της Μονάδας, Ανέστης Κιούλπαλης, ανέφερε ότι σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, ο Γάλλος υπήκοος είχε επισκεφθεί τη Μέκκα πριν 2 μήνες και εκεί υπέστη θερμοπληξία, παρέμεινε στο νοσοκομείο για νοσηλεία επί 2 μήνες και χθες προγραμματίστηκε η αεροδιακομιδή του στη Γαλλία.
Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και το ταξίδι δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο και ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για να ενημερωθεί η οικογένειά του.- Πηγή: εφημερίδα Πατρις

Keywords
Τυχαία Θέματα