Στη Λήμνο οι προκριματικοί Χάντμπολ

09:51 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τον αθλητικό πολιτισμό που θα δείξουν οι φίλαθλοι στους αγώνες της Ελλάδας με Τουρκία και Νορβηγία μίλησαν οι διοργανωτές των προκριματικών του EURO Νεανίδων Κ19

Πραγματοποιήθηκε στην Μύρινα της Λήμνου η επίσημη συνέντευξη Τύπου για την διοργάνωση του 7ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ Νεανίδων Κ19.
Παρευρέθηκαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου Ευάγγελος

Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, ο αρχηγός αποστολής της Εθνικής ομάδας, Δημήτρης Σταυρακάκης, οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί Αλέξανδρος Ταρινίδης, Μενέλαος Δανήλος, αθλήτριες της Εθνικής και η έφορος χάντμπολ της ΑΕ Λήμνου Κατερίνα Πετρίδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Χριστιάνα Καλογήρου (Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για δεύτερη φορά φιλοξενούμε στη Λήμνο τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων Κ19. Σαν Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στόχος μας είναι η Λήμνος να αποτελέσει έναν αθλητικό προορισμό και να μπει μέσα στον αθλητικό χάρτη. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους κατοίκους της Λήμνου στο γήπεδο. Να ζήσουν την χαρά του αθλητισμού και την διοργάνωση που έχει την τιμή το νησί μας να φιλοξενεί. Θέλουμε με το χαμόγελό μας και το χειροκρότημά μας να εμψυχώσουμε τα νεαρά κορίτσια και να τα βοηθήσουμε να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτές οι διοργανώσεις έχουν μεγάλο όφελος στο νησί και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ομοσπονδία. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν ένα έναυσμα για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν γενικά με τον αθλητισμό και ειδικά με το χάντμπολ.

Εύχομαι για άλλη μια φορά η Λήμνος να τα καταφέρει. Εμείς είμαστε εδώ και μακάρι αυτές οι διοργανώσεις να γίνουν θεσμός στην περιοχή μας».

Ευάγγελος Γιαρμαδούρος (Έπαρχος Λήμνου): «Καλωσορίζουμε στο νησί μας τις αποστολές των Εθνικών Ομάδων και την Ομοσπονδία που μας εμπιστεύεται για δεύτερη φορά. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Να κερδίσει ο καλύτερος. Εγώ από την πλευρά μου εύχομαι να κερδίσει η Εθνική Ελλάδος. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές, τους δημοσιογράφους και όλους όσοι συμβάλουν στην διοργάνωση».

Δημήτρης Μαρινάκης (Δήμαρχος Λήμνου): «Με την σειρά μου θέλω να καλωσορίσω την Εθνική Νορβηγίας, την Εθνική Τουρκίας και ιδιαιτέρως την Εθνική Ελλάδος. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που είναι εδώ και να συγχαρώ την ΑΕ Λήμνου για την προσπάθεια που κάνει στο άθλημα. Για δεύτερη φορά διοργανώνεται ένα τέτοιο μεγάλο αθλητικό γεγονός στη Λήμνο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την αναγνώριση που υπάρχει από την Ομοσπονδία για την διοργάνωση του προκριματικού ομίλου του 2015. Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό «Νίκος Σαμαράς». Μπορεί να μην προερχόταν από το χάντμπολ, αλλά από το βόλεϊ, ωστόσο αποτελεί τιμή και μόνο που αυτός ο σπουδαίος αθλητής πέρασε από το νησί μας. Είμαι σίγουρος ότι θα πάμε καλά και θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο αθλητισμός ενώνει και μέσα από αυτές τις δράσεις μπορούμε να στείλουμε μηνύματα συμφιλίωσης σε όλους τους λαούς».

Δημήτρης Σταυρακάκης (Αρχηγός αποστολής Εθνικής Νεανίδων): «Για την Ομοσπονδία η επιλογή της Λήμνου έγινε γιατί υπήρχαν κάποια δεδομένα σε σχέση με άλλες περιοχές που ήθελαν να διοργανώσουν τους αγώνες. Τα στοιχεία αυτά είναι: Το καλό κλειστό γυμναστήριο, το οποίο πλέον βρίσκεται στο database της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία, η στήριξη από την αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια, τον Δήμο και από την ΑΕ Λήμνου. Εδώ υπάρχει μία πολύ καλή αύρα. Οι φίλοι που θα έρθουν στα παιχνίδια θα έχουν την δυνατότητα να δουν μία υπερδύναμη στο παγκόσμιο γυναικείο χάντμπολ και αυτή είναι η Νορβηγία. Έχει κατακτήσει 12 χρυσά μετάλλια σε επίπεδο γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Αυτή η χώρα είναι συνυφασμένη με το χάντμπολ, αφού και οι άνδρες έπαιξαν στον τελικό του Παγκοσμίου της Γαλλίας πριν δύο μήνες. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2001 που οι Εθνικές Ελλάδας- Τουρκίας θα αγωνιστούν σε επίσημο ματς, σε οποιοδήποτε άθλημα στη νησιωτική Ελλάδα. Τελευταία φορά ήταν στη Σάμο η αναμέτρηση για το EURO Ανδρών στο χάντμπολ. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός ενώνει και αυτό θα το δείξουμε και εδώ. Αυτό το μήνυμα θα στείλει η Λήμνος το Σάββατο το απόγευμα. Θέλω μεταφέρω τις ευχαριστίες του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνου Γκαντή προς τους τοπικούς διοργανωτές. Θέλω να επισημάνω ότι από τότε που ανέλαβε η κα Χριστιάνα Καλογήρου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγίου έχει βγει από την αφάνεια όσον αφορά τον αθλητισμό. Ήταν η μόνη η Περιφέρεια που δεν έκανε δράσεις στον αθλητισμό, αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ευχαριστούμε τον Έπαρχο Ευάγγελο Γιαρμαδούρο, τον Δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη, τον Πρόεδρο Αθλητικού Οργανισμού Νίκο Μαρινάκη, τον Αντιδήμαρχο Νίκο Μοσχάκη και φυσικά τους ανθρώπους της ΑΕ Λήμνου και κυρίως την Κατερίνα Πετρίδου και τον Γιώργο Παρούση».

Κατερίνα Πετρίδου (Έφορος χάντμπολ ΑΕ Λήμνου): «Είναι χαρά και τιμή να συμβάλουμε σε μία τέτοια διοργάνωση για δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2015 καταφέραμε να βγάλουμε εις πέρας αυτή την δύσκολη διοργάνωση και φέτος πιστεύουμε ότι θα πράξουμε το ίδιο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Χριστιάνα Καλογήρου που ήταν μαζί μας από την πρώτη στιγμή, τον Δήμαρχο Λήμνου που ήταν παρών σε ότι του ζητήσαμε. Εμείς σαν ΑΕ Λήμνου κάνουμε την προσπάθεια μας να αναπτυχθεί το άθλημα του χάντμπολ. Έχουμε 65 παιδάκια στην ομάδα, ένα μεγάλο μέγεθος για το νησί μας. Θέλω να σταθώ ωστόσο στον εθελοντισμό που είναι πραγματικά σε υψηλά επίπεδα. Είναι συγκινητικό να βλέπεις τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για βοήθεια. Για την διοργάνωση φέτος έχουμε περισσότερους από 50 εθελοντές. Είμαστε περήφανοι που σε αυτόν τον τόπο θα διοργανώσουμε άλλο ένα μεγάλο γεγονός. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ομοσπονδία που μας δίνει αυτή την δυνατότητα, καθώς και τους προπονητές και αθλήτριες της Εθνικής. Να ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Φυσικά θα είμαστε φίλαθλοι προς όλες τις ομάδες και θα αποδείξουμε ότι στο νησί του Ηφαίστου ξέρει από πολιτισμό».

Αλέξανδρος Ταρινίδης (Ομοσπονδιακός Προπονητής): «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμβάλουν στην διοργάνωση. Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε σε αυτό το φιλόξενο νησί. Θέλω να ευχαριστήσω το τοπικό σωματείο που από την πρώτη ημέρα έχει κάνει το καλύτερο για εμάς. Η προετοιμασία κυλάει με τον ιδανικότερο τρόπο. Ξεκινήσαμε τον Ιούνιο του 2016 για να φτάσουμε να παίξουμε αυτό το Σαββατοκύριακο τα επίσημα ματς. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγαθήριο που λέγεται Νορβηγία. Αυτή την στιγμή το ρόστερ αποτελείται από κορίτσια που έχουν ενεργή συμμετοχή στις ομάδες της Α1 Γυναικών. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα δώσουμε όλα για να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο».

Ολυμπία Ανδρίτσου (Αρχηγός Εθνικής Νεανίδων): «Ευχαριστούμε για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία. Ότι και αν έχουμε ζητήσει, το έχουμε. Είναι όλοι δίπλα μας, στο πλευρό μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ζητάμε από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να γίνει ο 8ος παίκτης μας. Ελπίζουμε να καταφέρουμε κάτι καλό».

Κατερίνα Μανιά (Αθλήτρια Εθνικής Νεανίδων): «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο του νησιού. Από την άφιξή μας η φιλοξενία είναι πολύ ένθερμη. Έχουμε δύσκολους αντιπάλους και ιδιαίτερα την Νορβηγία που είναι το φαβορί. Η προετοιμασία κυλάει ομαλά, δίνουμε το 100% και θα είμαστε έτοιμες όταν πρέπει για τα παιχνίδια».

Το πρόγραμμα του 7ου ομίλου
Κλειστό γυμναστήριο Μύρινας Λήμνου «Νίκος Σαμαράς»
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, ώρα 18:00 Τουρκία- Νορβηγία
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, ώρα 18:30 Ελλάδα- Τουρκία
Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ώρα 17:30 Νορβηγία- Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα