Σταθάκης: Παρά τις πιέσεις, η ανάρτηση των δασικών χαρτών θα συνεχιστεί

23:39 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του κτηματολογίου που έχουμε αναλάβει ως δέσμευση είναι η ανάρτηση των δασικών χαρτών και στη συνέχεια οι χάρτες από τις παραλιακές ζώνες» σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ελέχθη στον κ. Σταθάκη ότι «από πολλές πλευρές υπάρχουν πιέσεις έτσι ώστε να ανασταλεί

η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών» κάτι το οποίο ο κ.Σταθάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας ότι «είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. ‘Αλλωστε υπάρχει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από αεροφωτογραφίες του παρελθόντος όπου οι επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί μπορούν να λύνουν τα οποιαδήποτε προβλήματα. Μιλάμε για εκείνα που μπορούν να λυθούν…». είπε ο υπουργός και συμφώνησε με την παρατήρηση δασολόγου που του υπέβαλε το ερώτημα ότι δηλαδή «με την πιθανή αναστολή της ανάρτησης των δασικών χαρτών θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από όσα απίθανα καταγράφονται σήμερα».

Ο υπουργός σημείωσε παράλληλα ότι έχει ολοκληρωθεί η κωδικοποίηση της Δασικής νομοθεσίας και μιλώντας για τα χωροταξικά τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί το χωροταξικό για τον Τουρισμό που είχε ακυρωθεί και στη συνέχεια το χωροταξικό για τις λατομικές ζώνες ενώ τόνισε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα χωροταξικά των Περιφερειών.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα