Στ. Αρναουτάκης: Όλοι μαζί μπορούμε να ανοίξουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης στο τουριστικό προϊόν του νησιού

08:51 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Περιφέρεια συνεργάζεται με όλους τους φορείς και μόνο με την κοινή προσπάθεια και συνεργασία μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, να ανοίξουμε νέες προοπτικές, τόνισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Προοπτικές και Δυνατότητες του Τουρισμού στο Ν. Χανίων» που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου-ΚΑΜ παρουσία φορέων, τοπικών αρχών του τουρισμού, μαζικών φορέων και θεσμικών παραγόντων.

Στην εκδήλωση έγινε η

παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας του τουρισμού, που πραγματοποιείται από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Επιμελητήριο Χανίων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας-τμήμα Δυτικής Κρήτης και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης καλωσορίζοντας όλους τους παραβρισκόμενους ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων Μανόλης Γιαννούλης ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη για την συνεχή στήριξη του τουριστικού τομέα και των προσπαθειών της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων. Μάλιστα σε ένδειξη, όπως είπε, τιμής και αναγνώρισης βράβευσε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη με τιμητική πλακέτα.

Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και όλους τους οργανωτές είπε: « Έχετε βάλει τον πήχη ψηλά και εμείς στην Περιφέρεια Κρήτης βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα σας, προκειμένου από το δικό μας θεσμικό ρόλο να σας υποστηρίξουμε και κυρίως να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την άμβλυνση των εμποδίων με τελικό στόχο την τουριστική ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό στην Περιφέρεια Κρήτης και μέσα από το σχεδιασμό μας για τον τουρισμό πέρα από την πολιτική που ήδη υλοποιούμε για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την ολοκληρωμένη στρατηγική τουριστικής προβολής, τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, προσπαθούμε να εμπνεύσουμε μια νέα συλλογική προσπάθεια. Να κινητοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό του νησιού για να αναδείξουμε ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από ότι μπορεί να πετύχει ο καθένας μόνος του».

Ο Περιφερειάρχης παράλληλα πρόσθεσε ότι, «από τη δική μας πλευρά ως Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών που σχετίζονται με τον τουρισμό. Το αεροδρόμιο των Χανίων, ο Βόρειος Οδικός Άξονας, αλλά και το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Χανίων, να ξέρετε ότι βρίσκονται στην προτεραιότητά μας, και ότι μέσα στο 2017, θα υπάρξουν σημαντικές χρηματοδοτήσεις συγκεκριμένων έργων». Επίσης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε για την πρόταση της Περιφέρειας που έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση και που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, για την κατασκευή νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου με ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια. Είναι, είπε, μια πρόταση εφικτή να προχωρήσει. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου που προχωρούν επισημαίνοντας ότι εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για παρεμβάσεις στα 450 σημεία του οδικού δικτύου, μια μελέτη που είχε εκπονήσει η ΕΓΝΑΤΙΑ, και έχει παρουσιαστεί στη Περιφέρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα