Σπ. Μπαξεβάνος: «Επιτυχία αυτό που κατάφερε ο Πανσερραϊκός»

00:51 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ένας προπονητής που αντιμετώπισε με την ομάδα του έξι φορές τον Πανσερραϊκό τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο τεχνικός του Κισσαμικού Σπύρος Μπαξεβάνος μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την πορεία του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα και για τον Παναγιώτη Διλμπέρη με τον οποίο διατηρεί εδώ και χρόνια φιλικές σχέσεις και όπως τόνισε τα «λιοντάρια» πρέπει με νύχια και δόντια να τον κρατήσουν, ενώ υπογράμμισε πως πολύ θα ήθελε η ομάδα του να ήταν στη θέση των «κόκκινων».

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος

είπε:

-Για τον Παναγιώτη Διλμπέρη:

«O Πανσερραϊκός είναι πολύ τυχερός που έχει στον πάγκο του τον Παναγιώτη Διλμπέρη. Τον ξέρω πολλά χρόνια και ξέρω πώς δουλεύει και τι προπονητής είναι. Κάποτε μου είπε όταν ξεκινούσαμε «θα γίνω καλύτερος προπονητής από σένα» και του είπα «δεν υπάρχει τερματοφύλακας που έχει γίνει μεγάλος προπονητής». Για μένα είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Δουλεύει πολύ μεθοδικά, αγαπάει πάρα πολύ αυτό που κάνει και νομίζω ότι και φέτος η δουλειά του φάνηκε στον Πανσερραϊκό. Όπως είπα κι εγώ, στην αρχή δεν είχε υπομονή ο κόσμος των Σερρών. Θεωρώ, όμως ότι στο τέλος δικαιώθηκε με την προσπάθειά του».

-Για το ότι κάποιοι φίλαθλοι λένε ότι δεν είδαν μπάλα:

«Είδαμε μπάλα από τον Απόλλωνα, τη Λαμία, τον Άρη; Σαν ποδόσφαιρο που μου αρέσει να βλέπω, το είδα κάποια στιγμή από τα Τρίκαλα όταν βγήκαν εκτός στόχων. Όταν φάνηκε ότι δεν πάνε για τίποτα, ελευθερώθηκαν πολύ. Ήταν μία ομάδα πάρα πολύ ποιοτική με πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Για μένα αυτή η ομάδα εμφάνισε το καλύτερο πρόσωπο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έβγαζε πράγματα που χαιρόσουν να τα βλέπεις και σαν προπονητής και σαν απλός φίλαθλος. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί στον δεύτερο γύρο, έπαιξαν γρήγορο ποδόσφαιρο με εναλλαγές θέσεων, πλαγιοκοπήσεις. Νομίζω ότι βοήθησε το ότι είχαν βγει εκτός στόχων και απελευθερώθηκαν».

-Για το αν είναι επιτυχία ή αποτυχία η 7η θέση του Πανσερραϊκού:

«Θεωρώ ότι είναι επιτυχία. Αν δείτε τα μπάτζετ των ομάδων που ήταν από πάνω θα δείτε τη διαφορά. Ακόμα και η Σπάρτη, που από κάποια στιγμή και μετά δεν τα κατάφερε οικονομικά, μπορεί να φαίνεται ότι έχει χαμηλό μπάτζετ, αλλά είχε 18-20 παίκτες με συμβόλαια πολύ μεγαλύτερα και από τα δικά μας και από του Πανσερραϊκού. Για το όνομα του Πανσερραϊκού δεν αρμόζει η Β’ Εθνική. Έχω ζήσει τον Πανσερραϊκό σε παλαιότερες εποχές. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα σε μία εποχή που δεν είναι εύκολα και στην κοινωνία».

-Για το αν αντιμετώπισε και ο Κισσαμικός προβλήματα, αλλά δεν τα εξωτερίκευσε:

«Το είπα και στον Παναγιώτη προχθές, βγήκε να κάνει προθέρμανση η ομάδα του και την έκανε ο Παναγιώτης. Χωρίς γυμναστή… Εγώ έχω ανθρώπους, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά όπως πρέπει. Ο Παναγιώτης ήταν μόνος του».

-Για το ότι σε κάποια παιχνίδι ο Διλμπέρης τα άκουγε και από την κερκίδα:

«Εμείς πρέπει να ακούμε και τα κοπλιμέντα και την κριτική. Το σημαντικό είναι ότι κράτησε τον εαυτό του συγκεντρωμένο στον στόχο, να έχει μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Από κάποια στιγμή και μετά έκανε μία πολύ καλή πορεία με συνεχόμενα αποτελέσματα. Θα ήθελα και η ομάδα μου να ήταν στη θέση του Πανσερραϊκού. Να σωθεί πιο άνετα και να πλασαριστεί πιο ψηλά. Είναι πραγματικά μία καλή θέση αν αναλογιστείς ποιες ομάδες είναι στις πρώτες θέσεις».

-Για το αν ο Παναγιώτης Διλμπέρης μείνει στον Πανσερραϊκό;

«Εγώ ξέρω τι θα κάνει. Για μένα ο Πανσερραϊκός πρέπει με νύχια και με δόντια να τον κρατήσει».

– Για τους νεαρούς του Πανσερραϊκού:

«Έπαιξαν ο Παναγιωτίδης, ο Γιαξής, ο Κτιστόπουλος. Πρέπει να βοηθήσεις το ταλέντο τους. Ο Γιαξής είναι μικρός και είναι μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και τον Παναγιώτη να μπορέσει να παίξει ένα παιδί σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Φάνηκε και σωματικά ότι έχει τα χαρακτηριστικά για να παίξει και έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει κάτι καλό. Να έχει υγεία και το κεφάλι κάτω, να δουλεύει».

-Για το αν ο ίδιος παραμείνει στον Κισσαμικό:

«Δεν έχω μιλήσει με την ομάδα. Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσω και θα δω τι θα προκύψει».

-Για το ότι έχει κάνει όνομα στην κατηγορία:

«Τίποτα δεν έχουμε κάνει, ούτε εγώ, ούτε ο Παναγιώτης. Κάθε μέρα όλοι οι προπονητές εξεταζόμαστε».

-Για την επόμενη μέρα του Πανσερραϊκού:

«Είναι δύσκολο για έναν μόνο του να σηκώνει το βάρος εκτός αν είναι κολοσσός και δεν έχει ανάγκη οικονομικά. Δεν μπορείς να αντέξεις. Θα αντέξεις μία χρονιά, δύο, την 3η χρονιά θα αρχίσεις να προβληματίζεσαι και το πιο πιθανό είναι να τα παρατήσεις. Η πόλη των Σερρών είναι μεγάλη πόλη. Δεν ξέρω τι επικρατεί εκεί, αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και την αγαπούν την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα