Σκούφιας: Τεράστιο πεδίο ευκαιριών για την Ελλάδα ο αγωγός TAP

17:38 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι όταν ο Διαδριατικός Αγωγός (TAP) επελέγη ώς η ιδανική όδευση για το άνοιγμα του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, δημιούργησε ένα τεράστιο πεδίο ευκαιριών, στο οποίο η Ελλάδα λαμβάνει θέση, διατύπωσε ο country manager του έργου για τη χώρα, Ρίκαρντ Σκούφιας.

Κληθείς δε να σχολιάσει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο της χώρας σε ένα σκηνικό όπου τα πιθανά ενεργειακά

project στρατηγικής σημασίας (όπως για παράδειγμα ο προωθούμενος από την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο αγωγός «East Med») πληθαίνουν, σχολίασε ότι με χαρά βλέπει την Ελλάδα να τοποθετείται σε αυτό το σκηνικό ευκαιριών, με έναν αριθμό διαφορετικών αναπτύξεων.

Ερωτηθείς αν το αζέρικο αέριο από το γιγάντιο κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ θα αρχίσει να ρέει προς την Ευρώπη βάσει χρονοδιαγράμματος, δηλαδή το 2020, ο κ. Σκούφιας απάντησε ότι όλα προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Κοινωνικές παρεμβάσεις ύψους 32 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία του Διαδριατικού Αγωγού

Με επενδύσεις συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ για κοινωνικές παρεμβάσεις, υπόσχεται η κοινοπραξία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για ποικιλότροπη στήριξη των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η χάραξη του έργου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ενεργοποίηση του διαπεριφερειακού προγράμματος εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας που εφαρμόζει, προχωρώντας στη δωρεά συνολικά 92 οχημάτων, ύψους επένδυσης 9 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εξυπηρετήσουν πιεστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών της Βόρειας Ελλάδας, στους τομείς της υγείας, της διαχείρισης απορριμμάτων, της περιβαλλοντικής και πολιτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διαλόγου και συνεργασίας με τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, η κοινοπραξία θα δωρίσει πάνω από 30 ασθενοφόρα, 22 απορριμματοφόρα, 17 δασικά οχήματα, 14 εκχιονιστικά και έξι οχήματα πολιτικής προστασίας, στις περιφέρειες Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δ. Μακεδονίας και Κ. Μακεδονίας, τα οποία στην πλειονότητά τους αναμένεται να διατεθούν στους δικαιούχους εντός του 2017, όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των περιφερειαρχών της Βόρειας Ελλάδας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα