Σκόπελος: Νέα καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα στο νησί

17:02 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία νέα καταιγίδα που διήρκεσε μισή ώρα ήλθε να δώσει ακόμη ένα χτύπημα στο νησί της Σκοπέλου, καθώς προκάλεσε ζημιές στο οδικό δίκτυο που στην ουσία δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2015, κατολισθήσεις σε ορεινά σημεία, καταστροφή ολοκληρωτική πλέον του δασικού και αγροτικού δικτύου και τέλος τρόμο στους κατοίκους, στους οποίους ξύπνησαν μνήμες από τη μεγάλη περυσινή καταστροφή.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διοικητής

του Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Σκόπελο, πυραγός Ευάγγελος Καραμίντζας, μέσα σε μισή ώρα,από τη μία το μεσημέρι και μετά, έπεσαν 40 τόνοι νερού ανά στρέμμα. «Η ραγδαιότητα ήταν πολύ μεγάλη ενώ προβλέπεται και νέα καταιγίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μας ενημέρωσαν μετεωρολόγοι». Ο κ. Καραμίντζας επισήμανε ότι τα προβλήματα που προκλήθηκαν είναι περιορισμένα, αλλά το νησί είναι ακόμη πληγωμένο. «Τα έργα είναι σε εξέλιξη, σε κάποιες περιπτώσεις δίνονται και πρόχειρες λύσεις από το δήμο γιατί ήδη ξεκίνησε η θερινή περίοδος. Ο δρόμος μπροστά από τον Άγιο Ρηγίνο που είχαμε μεγάλο πρόβλημα πέρυσι το Σεπτέμβριο και πάλι πλημμύρισε καθώς τα φρεάτια τίναξαν από τη δύναμη του νερού. Εμείς δεχθήκαμε έξι κλήσεις για αντλήσεις σε υπόγεια κατοικιών, αλλά τελικά η στάθμη του νερού δεν ξεπέρασε τα 10 εκατοστά και δεν απαιτήθηκε η παρέμβασή μας. Ο κόσμος όμως είναι τρομοκρατημένος».

Στον επαρχιακό δρόμο, τον περιφερειακό της Σκοπέλου, βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες του δικτύου ύδρευσης και η τομή ήταν σκεπασμένη πρόχειρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα