Σήμερα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-Ομιλίες αρχηγών-Κόντρα Τσακαλώτου με Βορίδη (live + video)

18:16 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καθοριστικής σημασίας για το ελληνικό ζήτημα χαρακτηρίζεται το διάστημα που ακολουθεί έως τη Δευτέρα, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup. Στη Βουλή, μετά τις ομιλίες των αρχηγών, αναμένεται να ψηφιστεί απόψε το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα, που θεωρείται βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Κατατέθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία

επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου. Αίτημα ονομαστικής επί της αρχής και για συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου αναμένεται να κατατεθεί και από τη ΝΔ, αλλά και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που θα καταψηφίσει όλα τα άρθρα εκτός από δύο, τη μείωση του κόστους από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών. Πρώτος αρχηγός που μίλησε ήταν ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Αργότερα τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και αμέσως μετά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Απευθείας οι εργασίες στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την ΝΔ και την ηγεσία της ότι χτιζει μια φιλολογία πάνω στο ψέμα τονίζοντας ότι τα αντίμετρα υπάρχουν και θα εφαρμοστούν με την επίτευξη των δημοσιονομκών στόχων.

Στηλίτευσε μάλιστα τη στάση της αξ. αντιπολίτευσης καθως δεν στηρίζει την κυβέρνηση στην μάχη του χρέους τρεις μερες πριν από το κρίσιμο Γιουρογκρουπ σημειώνοντας ότι το θέμα του χρέους δεν λύθηκε το 2012 γι αυτό το συζητάμε εκ νέου στο Eurogroup της Δευτέρας.

Από την πλευρά το ο Μάκης Βορίδης αφού ευχήθηκε στον κ. Τσακαλώτο καλή επιτυχία στο Eurogroup και κατηγόρησε την κυβέρνηση για μνημονιακό πρωταθλητισμό αφού μέσα σε δυο χρόνια έφερε δυο μνημόνια .Μιλάμε για χάι σκορ. Και όσο αφορά τα αντίμετρα ανλεφερε οτι θα εφαρμοστούν μόνο εάν επιτευχθούν οι στόχοι δηλαδή χαιρέτα μου τον πλάτανο…

Η συζήτηση ξεκίνησε με ομιλίες βουλευτών. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα καταψηφίσουν το σύνολο του νομοσχεδίου ωστόσο στην ψηφοφορία επί των άρθρων, αναμένεται να υπερψηφίσουν τα άρθρα για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και την κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τους βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα