Σέρβια Κοζάνης: Αγροτικό φεστιβάλ, με στόχο την επωνυμία και την μεταποίηση των τοπικών προϊόντων

12:50 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελική φάση της προετοιμασίας του, βρίσκεται το 1o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας «AGROFEST» , το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 31 Ιουλίου 2016, στο Καμμένο (Τούρκικο) Σχολείο Σερβίων, από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού με την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Με βασικό στόχο να γίνουν επώνυμα τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού

Αθανάσιος Κοσματόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, τόνισε ότι «δεν είναι μία απλή έκθεση τοπικών προϊόντων, αλλά ένα αγροτικό φεστιβάλ, το οποίο θα ταράξει τα νερά της Δυτικής Μακεδονίας».

Ο κ. Κοσματόπουλος ανέφερε ότι η περιοχή Σερβίων-Βελβεντού παράγει και διαθέτει φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρεατικά και ψάρια, όπως και χειροποίητα, αρωματικά προϊόντα και κατασκευές, οι οποίες μπορούν να εξαχθούν, δίνοντας εισόδημα και θέσεις απασχόλησης. Προσδιόρισε πάντως ότι τα οπωροκηπευτικά αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» στην προσπάθεια αυτή και στο πλαίσιο των συνολικών ενεργειών που γίνονται, «η δημοτική αρχή ρίχνει το βάρος της, στην μεταποίηση των προϊόντων»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα