Σέρρες: Στο ΕΣΠΑ ΠΚΜ ο Τύμβος Καστά

13:27 21/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκε το έργο της στερέωσης, συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Το έργο περιλαμβάνει επτά στάδια, όπου παράλληλα με την εξασφάλιση της στατικότητάς του, θα συντηρηθούν και θα αναδειχθούν οι τοιχογραφίες, το δάπεδο και ο διάκοσμος του μνημείου, με στόχο την επισκεψιμότητά του. Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων παρεμβάσεων, η Περιφέρεια προτίθεται να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να ενταχθεί η Αμφίπολη στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής

Κληρονομιάς της UNESCO.«Ο Τύμβος Καστά είναι ένα μνημείο το οποίο αναδεικνύει τον μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Κεντρικής Μακεδονία. Είναι ένα μακεδονικό μνημείο με εθνική σημασία, που επιβεβαιώνει, για ακόμα μία φορά, την ιστορική πραγματικότητα της περιοχής μας.Είναι όμως και ένα μνημείο που θα παράγει πλούτο στον τόπο μας», υποστήριξε ,μεταξύ, άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη,παρουσία και της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, άμεσα θα γίνει στις Σέρρες αναλυτική παρουσίαση των εργασιών που προγραμματίζονται να γίνουν, ενώ ανακοίνωσε και την επισημοποίηση της συνεργασίας του με την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη . Αναλαμβάνει αμισθί Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για θέματα πολιτισμού και αρχαιολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα