Σέρρες: Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: «Η θέση μας για τα στρατόπεδα»

13:29 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Να υπάρχει στον νέο υπό ψήφιση νόμο η χωρίς όρους παραχώρηση όλων των πρώην στρατοπέδων στους πολίτες, όπου άλλωστε και ανήκουν» δηλώνει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών στην οποία αναλύει τη θέση της σχετικά με τα πρώην στρατόπεδα του Δήμου Σερρών

« Καλούμε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο να ανοίξουν τα αυτιά τους, να ακούσουν και να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα των πολιτών αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατηγορηματικά αντίθετη στην καταβολή του 5% και διεκδικεί την πλήρη απόδοση των πρώην στρατοπέδων «Κολοκοτρώνη», «Εμμ.Παππά», «Παπαλουκά» και «αποθήκες πυρομαχικών Λευκώνα» στους δημότες και την κοινωνία του Δήμου Σερρών.
Η Απόδοσή των στρατοπέδων εξ’ ολοκλήρου στις τοπικές κοινωνίες κατά κυριότητα, και απαγόρευση κάθε επιπλέον οικοδομικής δραστηριότητας πέρα από την αναγκαία αναπαλαίωση-συντήρηση των υπαρχόντων διατηρητέων κτισμάτων, η Δημιουργία τριών θεματικών πάρκων στη θέση των συγκεκριμένων τριών πρώην στρατοπέδων είναι οι θέσεις της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ η οποία διευκρινίζει παράλληλα πως ο νόμος 2745/99 προέβλεπε επίσης αντίτιμο για την παραχώρηση των πρώην στρατοπέδων κάτι που υπάρχει και στη συγκεκριμένη συμφωνία αφού ο δήμος παραχωρεί πολεοδομημένα 45 στρ. από το πρώην στρατόπεδο «ΕΜΜ.ΠΑΠΑ» προς το ΤΕΘΑ..
Keywords
Τυχαία Θέματα