Σέρρες: Κατάληψη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

15:38 15/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών προχώρησαν σήμερα στη 1μ.μ. τα μέλη του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών « Ο Εμμ. Παππάς», που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιεί σήμερα η Ομοσπονδία τους. Αν και το ποσοστό συμμετοχής των Σερραίων εκπαιδευτικών ήταν πολύ μικρό, καθώς συμμετείχε μόλις το 8%, εντούτοις σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Στρίκα, υπάρχει γενικευμένη αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στο

χώρο της εκπαίδευσης.OLYMPUS DIGITAL CAMERA «Ενάντια στο «άριστα 20» που έβαλε στον κ. Φίλη ο Πρωθυπουργός η σχολική χρονιά ξεκίνησε με πάνω από 6000 κενά στα σχολεία σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ. Και φέτος ο Ν.Σερρών έχει κενά σε 4-5 νηπιαγωγούς, δεν έχουμε καθόλου εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και τα σχολεία μας διαθέτουν τους μισούς εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής στα τμήματα ένταξης» δήλωσε ο κ.Στρίκας περιγράφοντας την κατάσταση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Π.Ε. Σερρών λίγες μέρες μετά το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διεκδικούν:

• την άμεση απόσυρση των υπουργικών απόφασης για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
• 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
• μαζικούς μόνιμους διορισμού και καμιά απόλυση αναπληρωτή.
• στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
• απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων

Keywords
Τυχαία Θέματα