Σέρρες: Ένταση και αποχωρήσεις στο Δ.Σ.Σερρών

10:22 15/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένταση, καταγγελίες και την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στιγματίστηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών. Η μη ικανοποίηση του αιτήματος των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για αλλαγή της σειράς των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη- ώστε η συζήτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην αξιοποίηση των στρατοπέδων Εμμ.Παππά και Παπαλουκά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους (θέματα που εισήχθησαν στο σώμα για συζήτηση ύστερα από αίτηση της αντιπολίτευσης) λόγω της σπουδαιότητάς τους από τελευταία να συζητηθούν πρώτα-, προκάλεσε την … έκρηξη

των δημοτικών συμβούλων και σωρεία καταγγελιών κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Σερρών.

«Δεν δεχόμαστε τον εμπαιγμό, την κοροϊδία και τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής όταν εισάγονται θέματα στην ημερήσια διάταξη από το σύνολο της αντιπολίτευσης αυτά να μπαίνουν σκοπίμως τελευταία, επενδύοντας στην κόπωση του σώματος και στην απαξίωση του θέματος» δήλωσε κατά την έξοδο του από την αίθουσα «Κων.Καραμανλής» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης . «Το θέμα των στρατοπέδων από μόνο του είναι τεράστιο και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το σύνολο των δημοτών. Αντίθετα, σύσσωμη η συμπολίτευση επέλεξε την όξυνση. Δεν σέβονται την αντίθετη άποψη και τους καταγγέλλω. Επιλέγουν στην σκλήρυνση», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ.Φωτιάδης, προαναγγέλλοντας για σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου από μέλη των δημοτικών παρατάξεων , εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και της Πρωτοβουλίας πολιτών με θέμα “πορεία διεκδίκησης στρατοπέδων Δήμου Σερρών”.

Λάβρος κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Βασίλη Παπαβασιλείου εμφανίστηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εποχή Δημιουργίας» Θεόδωρος Μηλίδης.«Σεβόμενοι στους εαυτούς μας και προασπίζοντας τα συμφέροντα του Σερραϊκού λαού θα έπρεπε το θέμα να συζητηθεί πρώτο και όχι τελευταίο, όπως εσκεμμένα αποφάσισε ο Πρόεδρος. Η ψηφοφορία ήταν κοροϊδία. Είναι γελοίο που το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία. Και ο κ. Πρόεδρος πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ότι είναι Πρόεδρος όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο της παράταξης του κ. Αγγελίδη. Αυτό δεν το έχει αντιληφθεί ο κ. Παπαβασιλείου. Το θέμα έχει συμβεί και άλλες φορές κι ως εδώ και μη παρέκει!Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο τέτοιου είδους συμπεριφορές» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Μηλίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Διάβαση Πεζών» Δημήτρης Γιαννακίδης, που ήταν ο πρώτος επικεφαλής της αντιπολίτευσης που … σήμανε την «έναρξη» της αποχώρησης από την συνεδρίαση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Αυτή η διαδικασία προσβάλει την αντιπολίτευση και νομίζω ότι είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Δεν βρίσκω τον λόγο ένα κορυφαίο θέμα που το φέρνει σύσσωμη η αντιπολίτευση να τοποθετείται από τον Πρόεδρο στο τέλος της ημερήσιας διάταξης και με τον τρόπο αυτό να υπονομεύεται» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννακίδης.

Την στάση της αντιπολίτευσης καυτηρίασε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, καταγγέλλοντάς την για ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων και θέσεων.

«Ο λόγος που αποχώρησε η αντιπολίτευση είναι απαράδεχτος και δείχνει την γύμνια της. Ποτέ μα ποτέ παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Σερρών δεν αποχώρησε γιατί ένα θέμα θα συζητηθεί πρώτο-δεύτερο ή τελευταίο. Αυτός δεν είναι λόγος για να αποχωρήσεις εκτός αν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι πώς θα κάνει θόρυβο για ν’ ακουστείς στον Σερραϊκό λαό, λόγω του ότι υπάρχει απουσία προτάσεων και αδυναμίας τεκμηρίωσης αυτών που λες. Δεν γίνεται όμως αντιπολίτευση με θόρυβο. Αυτή είναι ανούσια αντιπολίτευση» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ.Αγγελίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα