Σέρρες : Την επανασύσταση της Αγροφυλακής ζητά ο βουλευτής Αν. Μεγαλομύστακας

09:54 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση επαναλειτουργία του σώματος της Αγροφυλακής, η θεσμοθέτηση του οποίου θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των παράνομων δραστηριοτήτων στην Ελληνική ύπαιθρο, όπως της λαθροθηρίας, της παράνομης υλοτομίας και της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης τοξικών αποβλήτων, ζητούν με ερώτηση τους στη Βουλή για τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτές της Ένωσης Κέντρου μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Η επανασύσταση της Αγροφυλακής, όπως

επισημαίνουν οι βουλευτές, θα αντισταθμίσει την ασφαλή προστασία και φύλαξη αγροτικών περιοχών που δεν βρίσκονται κοντά σε αστυνομικούς σταθμούς, ενώ θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας στις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Οι βουλευτές σημειώνουν πως ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Τσιρώνης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, που έγιναν στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα επανασύστασης του θεσμού των αγροφυλάκων, τόνισε ότι οι πόροι που απαιτούνται γι’ αυτήν την ενέργεια θα μπορούσαν να καλυφθούν από το Πράσινο Ταμείο ή από τα έσοδα από τις άδειες κυνηγιού, που φτάνουν τα 15 με 20 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα