Σέρρες : Στα Τελωνεία Σερρών και Προμαχώνα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου

14:25 5/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύντομα θα αποκτήσει σκάνερ το Τελωνείο του Προμαχώνα γνωστοποίησε η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τα Τελωνεία Σερρών και Προμαχώνα.

Η υφυπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα αλλά και την λειτουργία των τελωνείων και της έγινε επίδειξη ελέγχων στο Τελωνείο του Προμαχώνα, ενώ πέρασε και στην Βουλγαρική πλευρά όπου είδε από κοντά το σκάνερ που λειτουργεί εκεί και έξι γεφυροπλάστιγγες, που διαθέτει το εκεί τελωνείο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εξέφρασε την ικανοποίηση

της για την λειτουργία του συστήματος καταγραφής ενδοκοινοτικών συναλλαγών , ( 50.000 καταγραφές έχουν γίνει από 1.10.16 που ξεκίνησε το μέτρο και βεβαιώθηκαν πάνω από 300 παραβάσεις με προβλεπόμενα πρόστιμα 770.000 και έχουν εισπραχτεί 500.000 ευρώ) με το οποίο ελέγχεται ο ΦΠΑ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είναι το λαθρεμπόριο, οι ελληνοποιήσεις προϊόντων και άλλα. Στο πλαίσιο της πάταξης αυτών,

σύντομα ο Προμαχώνας, που είναι από τα μεγαλύτερα Τελωνεία, καθώς από αυτόν περνούν καθημερινά περισσότερα από 1.000 φορτηγά τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο, θα αποκτήσει αυτοκινούμενη μονάδα σκάνερ. Ήδη έχουν επιλεγεί δυο οδηγοί για να πάρουν το σχετικό δίπλωμα οδήγησης και θα εκπαιδευτούν 10 άτομα.

Για το προσωπικό είπε ότι θα ενισχυθούν τα τελωνεία, στα οποία τώρα υπηρετούν 15 άτομα στις Σέρρες και 19 άτομα στον Προμαχώνα.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μεταξύ των άλλων έθεσαν στην υφυπουργό Τις έθεσαν το ζήτημα των υπέρογκων προστίμων για τα υπέρβαρα φορτηγά που σύμφωνα με το νόμο 3446/2006 αγγίζουν τα 11.000 ευρώ. , ο νόμος τροποποιήθηκε το 2014 αλλά δεν εκδόθηκε υπουργική απόφαση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η κυρία Παπανάτσιου εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι ως το τέλος του χρόνου θα καλυφτούν οι στόχοι των δημόσιων εσόδων, ενώ οι έλεγχοι για την φοροδιαφυγή θα συνεχίσουν και τον Χειμώνα. Έτσι θα διευρυνθεί η φορολογική βάση και τότε θα μπορεί να μειωθεί η φορολογία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Keywords
Τυχαία Θέματα