Σέρρες : «Άνοιξε η αυλαία» του «Balkans & Black Sea Cooperation Forum»

15:59 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε το πρωί τις εργασίες του το «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» θα διεξάγεται στις Σέρρες σήμερα και αύριο. Στο φόρουμ συμμετέχουν 17 χώρες από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη θάλασσα ,42 διακεκριμένοι εισηγητές που θα εκπροσωπήσουν κυβερνήσεις, πανεπιστήμια, διεθνείς οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και 250 σύνεδροι. Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν ζητήματα που αφορούν τις προοπτικές

της συνεργασίας και της ανάπτυξης, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό, τους δρόμους της ενέργειας, την ψηφιακή οικονομία, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, τη γεωργία, το περιβάλλον και τη χρήση των πόρων, τα δίκτυα θαλάσσιων και χερσαίων μεταφορών.

Τις εργασίες του φόρουμ άνοιξε ο αντιπεριφέρειαρχης Γιάννης Μωυσιάδης, ο οποίος τόνισε την σημαντικότητα της διοργάνωσης με στόχο την ανάπτυξη και την συνεργασία μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας. στο πλαίσιο του φόρουμ θα αναζητηθούν τρόποι προώθησης της οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης των χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας εν μέσω των ευμετάβλητων συνθηκών που επικρατούν σ’ αυτή την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα