Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη Γουατεμάλα (video)

16:52 22/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τις ακτές της Γουατεμάλα και έγινε αισθητός στο γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ. Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Γουατεμάλας γνωστοποίησαν ότι αυτή τη στιγμή αξιολογούν τον αντίκτυπο του ισχυρού σεισμού.

Δεν επιβεβαιώνονται επίσημα πληροφορίες για ζημιές ή θύματα από την δόνηση, που σημειώθηκε 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πουέρτο Σαν Χοσέ σε εστιακό βάθος 46,8 χιλιομέτρων.

Afectación en algunas vías terrestres en Guatemala. @tweet_quake @jatirado @VOSTpanama @GAEDPanama @Informapty507

ENTORNO SEGURO (@caminoseguropty) June 22, 2017

Το Εθνικό Κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι με ανάρτησή του στο twitter καθησυχάζει τονίζοντας πως δεν συντρέχουν λόγοι για σήμα κινδύνου.

BREAKING: Friends in Guatemala City tell me the preliminary 6.9 magnitude #earthquake rocked city. Thousands have evacuated hi-rises. @FOXLA pic.twitter.com/hD9ITr9DdU

— Gigi Graciette (@GigiGraciette) June 22, 2017

Πρόκειται για το δεύτερο σεισμό που πλήττει την χώρα σε διάστημα 8 ημερών έπειτα από τη δόνηση των 6,9 βαθμών ο οποίος στοίχισε την ζωή σε 5 ανθρώπους.

Στο Ελ Σαλβαδόρ πολλοί κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους φοβούμενοι για μετασεισμούς, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.
Ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, επικεφαλής της πολιτικής προστασίας του Μεξικού, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η δόνηση έγινε αισθητή στην πολιτεία Τσιάπας στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, ωστόσο επισήμαναν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για καταστροφές.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα