Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κοκκάλα Μάνης – Νέα φωτιά στα Διαβατά

07:49 4/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, αλλά για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν για λίγο οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή.

Όμως, όπως ανέφερε στην συνέχεια η αντιπεριφερειάρχης, έπειτα από λίγη ώρα οι ένοικοι των ξενοδοχείων επέστρεψαν στα δωμάτιά τους.

Ερωτηθείσα για το μέτωπο της φωτιάς, η Αδαμαντία Τζανετέα δήλωσε ότι είναι αντιμετωπίσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι, οι οποίες απέχουν τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα από την Κοκκάλα, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕΜΠΕ ότι «υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα».

Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε Κότρωνα και Σκουτάρι, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος σημείωσε ότι «έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί φθάνει τα 35.000 στρέμματα». Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και ζώα.

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, στο ΑΜΠΕ, «η συχνή επανάληψη του φαινομένου των πυρκαγιών στο μανιάτικο τοπίο δεν συνιστά πλέον σύμπτωση».

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε χαράδρα κοντά στην περιοχή Εξώπολη στο Καλαμίτσι Αποκορώνου, στην Κρήτη.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Αγίας Μαρκέλλας στο Πανόραμα Μεγάρων Αττικής όπου ξέσπασε φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σε εξέλιξη φωτιά στα Διαβατά

Φωτιά σε οικοπεδική έκταση με απορρίμματα στην αγροτική περιοχή των Διαβατών, απέναντι από τον Οικισμό Αγία Σοφία, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 05:00 το πρωί.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 Πυροσβέστες με 6 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν, μέχρι αυτή την ώρα, σπίτια ή επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα