Σε λειτουργία η Γωνιά Ανακύκλωσης στην Νεάπολη

16:07 13/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι η πρώτη πιλοτική Γωνιά Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων που βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου και 1ης Μεραρχίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος στις δηλώσεις του υποστήριξε τα εξής:Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, αφορά στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και η προώθηση της ανακύκλωσης. Σήμερα μαζί με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τον ΣΚΑΙ

και τα σχολεία της περιοχής προσπαθούμε να κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής. Είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει όλη η χώρα για μια εκτίναξη των ποσοστών ανακύκλωσης σε όλα τα επίπεδα. Εμείς με το τοπικό σχέδιο που έχουμε διαμορφώσει, ακολουθούμε αυτούς τους κανόνες. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλα τα παιδιά, όλες τις οικογένειες της πόλης για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει και είναι στόχοι ζωής και περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα εγκαινιάσαμε το πρώτο μικρό πράσινο σημείο ανακύκλωσης που πιλοτικά δημιουργήσαμε, εδώ, βάζοντας ξεχωριστούς κάδους ανακύκλωσης, για μέταλλα, πλαστικά, γυαλί και χαρτί. Ταυτόχρονα λειτουργεί και ένας βυθιζόμενος κάδος για κοινά απορρίμματα, προκειμένου αυτό το σύστημα όλο να το προστατέψουμε και να πετούν οι πολίτες τα αντικείμενα τους εκεί που αντιστοιχεί το καθένα. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο και στις άλλες πλατείες της πόλης. Επίσης, βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης και έχει κατατεθεί στο ΥΠΕΡΑ για χρηματοδότηση το μεγάλο πράσινο σημείο της Λάρισας, το οποίο θα λειτουργήσει δίπλα από το αμαξοστάσιο. Πρόκειται για μια μεγάλη υποδομή η οποία θα δεχθεί και από την ευρύτερη περιοχή απορρίμματα για ανακύκλωση. Θα διαθέτει εκπαιδευτικό κέντρο που θα δίνει τη δυνατότητα να το επισκεφθούν σχολεία και να ενημερώνονται για την ανακύκλωση.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Απόστολος Σουρλατζής δήλωσε ότι «είναι η πρώτη γωνιά ανακύκλωσης στην πόλη της Λάρισας. Εδώ θα έχουμε μια ιδιαίτερη προσπάθεια ανακύκλωσης στην πηγή. Έχουμε χωριστούς κάδους για χαρτί, μέταλλα, γυαλί και πλαστικό. Επίσης, στον χώρο των σύμμικτων έχουμε μια υπογείωση τεσσάρων κάδων και ένα μεταλλικό κουτί στις τέσσερις εισόδους των κάδων, το οποίο όταν γεμίζει κλείνει αυτόματα. Θα έρχεται το αυτοκίνητο και θα τα αντικαθιστά.»

Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν από ενημερωτική δράση για την ανακύκλωση, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ. Στην δράση πήραν μέρος μαθητές από το 9ο, 25ο και 26ο Δημοτικά Σχολεία της περιοχής καθώς και μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λάρισας.

Οι μαθητές που συνοδεύονταν από τους δασκάλους και του καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και δράσεις σχετικά με την ανακύκλωση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Λάρισας Βασίλης Παπαμαργαρίτης επεσήμανε ότι « Μας ζητήθηκε από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος τον κ. Σουρλατζή να συμμετέχουμε με κάποια τμήματα από το σχολείο μας. Ανταποκριθήκαμε, άμεσα, γιατί πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα έχει μέλλον και όσο μπορούμε θα το στηρίξουμε.»

Keywords
Τυχαία Θέματα