Σε κλοιό πάγου και χιονιού η Μαγνησία -Χιόνι και στις Σποράδες (συνεχής ενημέρωση)

09:01 7/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλοιό πάγου και χιονιού η Μαγνησία με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ -11 και -2 βαθμούς Κελσίου. Χιονίζει σε όλο το νομό, ακόμη και στις Σποράδες και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι με ταχύτητα 18 χλμ. την ώρα. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη όλο το οδικό κύκλωμα είναι ανοιχτό καθώς όλη τη νύχτα εργάζονταν 20 μηχανήματα και έχει πέσει αλάτι, όμως ο πάγος παραμονεύει και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Χωρίς προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία στην εθνική

οδό. Ιδιαίτερα δοκιμάζονται από τη χιονιά οι Σποράδες.


Χιονίζει ακόμη και στην πόλη του Βόλου από χθες τη νύχτα, με το χιόνι να έχει ντύσει στα λευκά τις βόρειες συνοικίες και δυτικές συνοικίες κυρίως. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και όλη τη νύχτα ο δήμος Βόλου έριχνε αλατόνερο όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος υπεύθυνη πολιτικής προστασίας, Βιολέτα Καντόλα. Αλατόνερο αλλά και αλάτι έπεχε σε όλους τους δρόμους κυρίως σε αυτούς προς ΧΥΤΑ, Φυτόκο, Μελισσάτικα, Σταγιάτες και Κατηχώρι. “Οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, αυτή την ώρα στο Διμήνι έχουμε -4 βαθμούς και το χιόνι έχει παγώσει” ανέφερε η κ. Καντόλα.

Το χιόνι που έπεσε σε όλη τη Μαγνησία, από Ανάβρα, Κοκκινόβραχο, Περίβλεπτο, Ελευθεροχώρι μέχρι και Τρίκερι και Σποράδες δεν είναι πολύ, όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες το παγώνουν και μένει. “Φανταστείτε ότι η Αλόννησος έχει περίπου 50 εκατοστά χιόνι, η Σκόπελος πάνω από 20 εκατοστά και λιγότερο η Σκιάθος. Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στα Χάνια είναι -11 βαθμοί Κελσίου”, ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη.

Η κατάσταση στις Σποράδες

Στην Αλόννησο, όπου το ύψος του ξεπερνά τα 50 εκατοστά ακόμη και στις παραλίες του νησιού η κατάσταση είναι δύσκολη. Υπάρχουν περιοχές χωρίς ρεύμα, όπως στο Μικρό Πατητήρι. Στην Σκόπελο στο μισό νησί έχει πολύ χιόνι που ξεπερνά τα 30 εκατοστά και γίνονται προσπάθειες να εκχιονιστεί ο δρόμος Σκοπέλου-Έλιος και να δοθεί στην κυκλοφορία. Κλειστοί είναι οι δρόμοι προς Καλόγερο και άλλες ορεινές περιοχές ενώ καταγράφονται και διακοπές ρεύματος. Στη Σκιάθο χιονόπτωση σημειώθηκε μόνο στα ορεινά του νησιού.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αλλά και της 111Π.Μ., οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν μέχρι τη νύχτα σήμερα.

Δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς Μακρινίτσα στις 8π.μ. και προς Κανάλια στις 7:30 π.μ. Απαγορευτικό για απόπλου δεν υπάρχει, και εκτιμάται ότι κανονικά θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του οχηματαγωγού-επιβατηγού «Πρωτέας» στη 1:30μ.μ. για τις Βόρεις Σποράδες.

Χώροι για αστέγους στο δήμο Βόλου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ιδιαίτερα του ψύχους που επικρατούν και στην πόλη του Βόλου, σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή, 07 και 08/01/2017, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου, υπενθυμίζει ότι για την προστασία των αστέγων και όσων συμπολιτών δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν λειτουργούν:

– Στη Νέα Ιωνία, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα θα παραμείνει ανοιχτό το ΚΑΠΗ στην οδό Μυτιλήνης (Βασδέκειο)

– Στο Βόλο θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο, το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων, Κατσαντώνη με Μπότσαρη (είσοδος από Κατσαντώνη), όπου μπορούν, αν το επιθυμούν, βραδινές και νυχτερινές ώρες να φιλοξενηθούν και οι συμπολίτες από τη Νέα Ιωνία.

Έχει ληφθεί μέριμνα και στο Κέντρο Αγίων Αναργύρων υπάρχουν ήδη τοποθετημένα κρεβάτια, κουβέρτες, ενώ έχει διασφαλιστεί και η πλήρης σίτιση όσων θα προσφύγουν εκεί για να προστατευτούν.

Για περιπτώσεις μεμονωμένων περιπτώσεων ή ατόμων που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Τάσο Μπατζιάκα, στο τηλέφωνο 6986000307.

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης-Προμήθεια αλατιού

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στην Πολιτική Προστασία, στα τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο Δημαρχείο του Βόλου 24213 50173 και 24213 50174. Οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από τα εξής σημεία:

– Δημαρχείο Πορταριάς
– Κοινοτικό κτήριο Μακρινίτσας
– Κοινοτικό κτήριο Κατηχωρίου
– Κοινοτικό κτήριο Άλλης Μεριάς
– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Ονουφρίου
– Δημαρχείο Ιωλκού
– Δημαρχείο Αρτέμιδας
– Κοινοτικό κτήριο Δράκειας
– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Βλασίου
– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Λαυρεντίου
– Δημαρχείο Αισωνίας
– Κοινοτικό κτήριο Σέσκλου
– Δημαρχείο Βόλου
– Δημαρχείο Νέας Ιωνίας
– Δημαρχείο Αγριάς

Keywords
Τυχαία Θέματα