«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Πανεπιστημιακό Λάρισας»

18:08 25/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας που έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για την άσκηση » ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ» που διοργάνωσε το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και συμμετείχαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης και ετοιμότητας εκκένωσης του Νοσοκομείου Λάρισας, από σεισμό, πυρκαγιά και απεγκλωβισμούς.

Σύμφωνα με

το σενάριο προκλήθηκε εγκλωβισμός ατόμων στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου όπου στεγάζεται η νευροχειρουργική κλινική, ξέσπασε φωτιά στα εργαστήρια και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ για τη διάσωση με σχοινιά καθώς δεν μπορούσε να πλησιάσει το γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής.

Σε άλλη πλευρά του Νοσοκομείου γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής απεγκλώβισε το γιατρό του ιδρύματος και ασθενείς οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί.

Σε λίγα λεπτά της ώρας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εκκενώθηκε και οι ασθενείς μαζί με τους γιατρούς και του νοσηλευτές άρχισαν να παρέχουν βοήθεια στους τραυματίες στις σκηνές που στήθηκαν σε οχτώ λεπτά, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τους τραυματίες θύματα του εγκέλαδου που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε πλησιέστερα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από την 17χρονη λειτουργία του, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα του σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την άσκηση συντόνιζε ο διοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. Νίκος Παπαευσταθίου σε συνεργασία με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παναγιώτη Νάνο, την υποδιοικητή Ανθή Χαλιβέρα, Δημήτρη Λιόλιο, διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Βασιλική Αυγέρη, αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, νευροχειρουργό Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Βασίλη Αναγνωστόπουλου και πολλούς άλλους που βοήθησαν η άσκηση ετοιμότητας να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα